Ruumisviikko: oodi urheilurintaliiveille

Näytä tissi(liivi)t! Urheilurintaliivien 40-vuotissynttärien kunniaksi paljastamme kuppikokomme ja suosikkiliivimme.

Treenirintaliivit ovat muuten mahdollistaneet monenlaisia asioita naisille. Meidän aikanamme liivejä on ollut aina moneen lähtöön, joten voi olla vaikea tajuta, millaisesta mullistuksesta oli kyse, kun ensimmäiset mallit 40 vuotta sitten kehiteltiin kaupalliseen käyttöön: yhtäkkiä naisetkin saattoivat kivuttomammin hyppiä, juosta ja tehdä kaikenlaisia sporttijuttuja. Jos urheilurintsikoiden kulttuurihistoria kiinnostaa, kannattaa kuunnella Outside-lehden mainio podcast.

Urheilurintaliivit ovat yksi Teristen tärkeimmistä liikuntavarusteista. Tämän kunniaksi päätimme esitellä suosikkiliivimme ja – hui sentään – paljastaa kuppikokomme.

Nina: Kuppikoko. Miksi muuten puhutaan kuppikoosta? Mikä hiton kuppi? Liivikoko? Koossa on kuitenkin myös se ympärysmitta, enkä kyllä muutenkaan miellä tissejä kupeiksi.

Mun täytyy kyllä tunnustaa, että olisi aika marssia päivittämään liivit. Koko vaihtelee merkeittäin ja malleittain. Changella on ne omat hassut koot ja muilla erilaiset. Veikkaan, että joku 75D on aika lähellä totuutta. Tai 75C. Joskus menee 70 ympäryskin. Tiiä näistä. Sovittamatta aina paska kuitenkin, niin ei koolla väliä.

Sporttiliivejä mulla on useammat, erilaisia eri käyttötarkoituksiin. Joogatessa riittää, että tuntuu mukavalta, juostessa ja hyppiessä pistän tukevimmat haarniskat ylle.

Miia: Muakin hämmentää kuppikoot. Tai siis olen ns. aina käyttänyt D-kupin liivejä, ja yleensä populaarikielessä D-kuppia pidetään jo jotenkin isona, eikä mulla kyllä ole kovin massiiviset hinkit. Useimmat kaapista löytyvät liivit on kokoa 70D, joskin viimeiset pari vuotta olen käyttänyt lähinnä treenitoppeja arjessakin. Ajatuskin kaarituista ja toppauksista tukaloittaa mieltä. Omistan tosin myös yhdet push-upit, käytän niitä keskimäärin kerran vuodessa.

Aiemmin vannoin treenatessa lähes yksinomaan Shock Absorbereiden tukevien Run Bra -liivien nimiin, ja näitä onkin kaapissa neljät (kuvassa ainoa “värikäs” pari). Nyttemmin olen kuitenkin alkanut ajatella, että tissein liikehdintää ei ehkä aina ole tarpeen maksimaalisesti suitsia, ja käytänkin paljon nyt myös tavallisia toppimallisia treenirintsikoita. Niitä on helpompi ostaakin, kun ei tarvitse miettiä kuppeja ja ympäryksiä.

Toivoin muuten ennen, että kova treenaaminen lopulta pienentäisi tissejäni ja voisin luopua rintaliiveistä kokonaan. Neljän ja puolen vuoden CrossFit-rehaamisen jälkeen olen luopunut toivosta, eivät ne ilmeisesti aio pienentyä.

Lotta: Jos jokin asia naisen elämässä mättää, niin tissiliivit. Kauheat kapineet, jotka aina löpsöttävät ja kiristävät vääristä paikoista. Olen luullakseni 80A. En ole vielä löytänyt tavallisia liivejä, joiden olkaimet eivät valuisi tai jotka eivät roikkuisi tissien kohdalta.

Nykyään pidän urheilurintaliivejä ihan arkikäytössä.  En halua push-upeja, vaan arvostan enemmän lattarintaista vaikutelmaa. Treenirintsikat ovat mukavat ja oikeastaan ainoat, jotka kropalleni sopivat. Ja lisäksi voi aina intoutua treenaamaan tai uimaan, oli tilanne mikä hyvänsä! Suosikkiliivini ovat nämä muistaakseni Cubuksesta sattumanvaraisesti ostamani liivit, joissa on kevyt toppaus ja ohuet olkaimet.

Sofia: Inhoan rintsikoita, ja olen joskus jopa googlannut, saisiko normitissejä jotenkin kirurgisesti pienennettyä ja kiristettyä niin, että rintaliivejä ei tarvitsisi käyttää. Ilmeisesti se vaatii nänninsiirtoja sun muita hurjuuksia, joten hylkäsin ajatuksen saman tien.

Nykyinen rintsikkamuoti on siitä ihanaa, että kaupat ovat täynnä toppaamattomia ja kaarituettomia huituleita, joka on ainoa hyväksymäni rintaliivimalli. Valitettavasti treenatessa niillä ei pärjää. Juostessa käytän Shock Absorber -rintsikoita sekä H&M:n tukevampia malleja. Ihan kaikkeen muuhun käytän Lindexin 15 euron pehmeitä vähäisen tuen treenirintsikoita, joissa on selässä ristiävät olkaimet. Käyvät joogaan, tankotanssiin, arkeen ja juhlaan. Niissä kokoni on S, ja ketjuliikkeiden normirintsikoissa 70C.

 

Previous

Kiitos keho (ja vähän myös kritiikkiä)

Next

Meduusan verkossa 25/17

6 Comments

 1. Uaaah mä oon kade. Munsta mullakaan ei D-kupilla ole hillittömät hinkit, mutta aina, kun olen kokeillut treeniliivejä arjessa, on tullut hillitön hartiajumi. Dear Eki, malliko on väärä vai kuinka?

  • Miia

   Mulla tuli kanssa jostain tosi tiukoista painijanselkämallisista treenirintsikoista sama, eli veikkaan, että mallista on kyse, tai siitä, että ne on liian puristavat käytettäväksi koko päivää, loppuu verenkierto tai jotain 😀 Mun “arkitreenitopit” on semmosia löppänöitä, jotka päällä ei kauheesti viitsi urheilla.

   • AHAA! Ne kokeilemani olivat nimittäin nimenomaan painijanselkämallisia. Kiitos! Tämä voi muuttaa kaiken!

    • Sofia

     Mulle tulee päänsärky ja niska kipeeksi jos olkaimet menee liian läheltä niskaa.

 2. Liisa

  Ovatko kaupat tosiaan täynnä toppaamattomia ja kaarituettomia liivejä? Itse inhoan erityisesti toppauksia liiveissä, ja minusta toppaamattomien ja istuvien liivien löytäminen on aina suuri ihme. En inhoa rintaliivejä sinänsä, mutta niiden ostamista kyllä.

  • Sofia

   Joo on. Ainakin tää halpalinja, mistä mä ostan, kuten henkkamaukka 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén