Kaupallinen yhteistyö: Lifeworks ja Hintsa Performance

Voiko hiihtäminen olla bisnestavoite? Ja miksi itsetuntemus kannattaa myös työelämässä?

Olen kevään ajan mukana Lifeworksin ja Hintsa Performancen Parempi (työ)elämä -valmennuksessa, jossa pohditaan asiantuntijoiden johdolla omaa uraa ja etsitään työkaluja parempaan elämän eri osa-alueiden tasapainoon. Viiden kuukauden mittaiseen valmennukseen kuuluu webinaareja, itsearviointitehtäviä ja henkilökohtaisia tapaamisia Lifeworksin ja Hintsan valmentajien kanssa.

Valmennus tuli juuri oikeaan aikaan, sillä vuoden yrittäjyyden jälkeen on oivallinen hetki pysähtyä vähän miettimään, minne olen menossa ja mitä haluan tehdä. En tehnyt yritykselle kovinkaan täsmällisiä suunnitelmia tai minkään sortin palvelumuotoilua, vaan olen tehnyt kaikenlaista mitä vastaan on tullut. Ja sitä on tosiaankin tullut, niin paljon että oma suunta tuntuu välillä olevan vähän hukassa. Kun päiviin mahtuu muutamaa urheiluaiheista startupia, kansainvälistä bisnestä tekeviä B2B-jättejä ja kaikkea siltä väliltä (sekä osittainen paluu kirjabisnekseen käännösten ja toimitustöiden muodossa), oma yrittäjyysidentiteetti voi helposti kadota.

Eniten olen saanut irti henkilökohtaisista tapaamisista valmentajien kanssa. Hintsa Performancen Riikan kanssa olemme pohtineet sitä, miten työlle ja elämälle saataisiin parempaa balanssia ja kuinka ylivirittyneisyyden tilaa voisi purkaa pitkin päivää, ja Lifeworksin uravalmentaja Iiron johdolla olen pyöritellyt tarkemmin, millaiset asiat motivoivat minua työssä ja kuinka haluan tehdä töitä (spoiler alert: itsenäisesti ja ketterästi).

Tärkeimpiä oivalluksia tähän mennessä on se, että aina ei todellakaan kannata pyöritellä asioita yksin. Valmiita vastauksia valmentajat eivät tietenkään tarjoa, vaan ammattilaisen näkökulmaa omien pohdintojen tueksi. Itsetuntemuksesta on valtavasti hyötyä (työ)elämässä, ja on ollut mahtavaa saada kaikupohjaa omille ajatuksille ja aikaa oikeasti purkaa asioita osiin. Yhden session päätteeksi kirjoitin paperille isolla: “Ideageneraattori ja vaikeiden asioiden hahmottaja”. Vaikka kyseessä olikin enemmän oman työpersoonani kiteytys, tajusin että samahan pätee myös oman firmani suunnan etsimiseen.

Toinen oivallus koskee oman elämän järjestelyä. Jos minulle on parasta noudattaa tosi tarkasti omaa, nopeasti ja radikaalistikin vaihtelevaa vireystilaa, niin on tehtävä. Mentorini Kaisa ehdotti alkuvuoden primääriksi bisnestavoitteeksi hiihtämistä keskellä päivää mahdollisimman usein, ja uskon että tämä tavoite on lopulta kääntynyt myös euroiksi paremman fiiliksen ja hyvien ideoiden muodossa. Valmennuksen aikana tehdyt erilaiset testit ja itsearvioinnit ovat myös auttaneet ymmärtämään, että omaehtoisuus on minulle työelämässä(kin) äärimmäisen tärkeää.

Jos valmennus kiinnostaa, lisätietoja löydät Lifeworksin sivuilta!

Yrittäjän arkea, treeniä ja muuta Instagramissa: @lottapumpui