Maailma on täynnä mahtavia, mielenkiintoisia ja hyvin pureksittuja ajatuksia. Tässä suosikkipoimintojani kirjoista, podcasteista ja dokumenteista parin viime viikon mediankulutuksestani:

Podcastit:
Invisibilia: NPR:n laatupodcast pureutuu elämämme näkymättömiin ilmiöihin, kuten ajatuksiin, tunteisiin, toistamiimme kaavoihin ja niin edelleen. Etenkin “The Secret History of Thoughts” -jakso kannattaa kuunnella.

Kirjat:

Scott & Jenny Jurek: North. Finding my way while running the appalachian trail. Ultrajuoksija Scott Jurek yrittää juosta nopeusennätyksen 3 500 kilometrin mittaisella Appalachian Traililla. Mielenkiintoisen näkökulman tarjoaa puoliso Jenny, joka ajaa huoltoautoa ja väistelee pervoja Amerikan takamailla. (Ks. myös kohta Dokumentit)

Emelie Forsberg: Sky runner. Finding strength, balance and happiness in your running. Ruotsalainen Emelie Forsberg kertoo juoksemisesta, kilpailemisesta ja elämänfilosofiastaan. Kirja on yllättävän paksu ja sisältää paljon kuvia ja reseptejä.

Augusten Burroughs: Dry: a memoir. Omaelämäkerroillaan bestseller-listoille nousseen Burroughsin Dry kertoo raadollisesti ja välillä hysteerisen hauskasti siitä, millaista on hukata vuosia ryypäten ja kuinka kauheaa on päästä kuiville.

Anders Hansen: Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna. Ruotsalaistutkijan kirjassa kerrotaan, millaisia hyötyjä liikunnalla on aivojen toiminnalle, mielenterveydelle ja muulle vähemmän fyysisesti näkyvälle hyvinvoinnille. Nappasin ruotsinkielisen alkuteoksen lentokentältä, mutta löytyy myös suomeksi nimellä Aivovoimaa.

Dokumentit:

The Redeemed and the Dominant: Viime vuoden CrossFit Games -dokumentissa on liioitellusti paatosta, mutta se tarjoaa myös inspiraatiota. Löytyy nyt Netflixistä.

Made to be Broken: Dokumentissa seurataan, kuinka ultrajuoksija Karl “Speedgoat” Meltzer yrittää rikkoa nopeusennätyksen 3 500 kilometrin mittaisella Appalachian Traililla. Löytyy nyt Netflixistä.

 

Tsekkaa myös: Parasta sisältöä juuri nyt, osa 1