Offline-liikkumista

Kuinka usein tulee oltua liikkeellä ilman tavoitteita, kelloa, kännykkää tai agendaa?

Tein tänään etäpäivän eli vietin koko päivän kotona neljän seinän sisällä. Kun mies oli lähdössä painitreeneihin, lähdin seuraksi fillaroimaan kohti salia ja sen jälkeen vain poljeskelin menemään kotiseudulla, pääosin gravel grinder -hengessä ulkoilureittien hiekkateitä ja muutaman ihan kodin lähellä sijaitsevan mutta itselle täysin vieraan omakotitalolähiön halki. Kurkistelin ihmisten pihoille, ihailin täydessä lastissa olevia omenapuita, yytsin vähän raviradan hevosia ja rullailin kevyesti ristiin rastiin.

Tajusin, että tällaista liikkumista tulee äärimmäisen harvoin: täysin tavoitteetonta ja suunnitelmatonta, ilman ajanottoa, sykkeenmittausta ja kännykkää. Liikkumiseen tulee lähes aina suhtauduttua liikuntana ja suorituksena, ei ajanvietteenä. Etenkin nyt, kun ei enää ole koiraa, ovat tällaiset hetket todella harvinaisia. Usein tulee napattua mukaan jos ei muuta niin kännykkä ainakin. Tätä yritän perustella sillä että jos vaikka tuleekin vastaan jotain mistä saisi hienon kuvan, vaikka oikeasti motivaatio onkin että käden jatke on aina mukana ja Instagramia varten käyttisvarastot täynnä. Ja onko se edes mitään liikuntaa, jos siitä ei jää merkintää Movescountiin ja Stravaan?

Mutta tätäkin pitäisi olla, ainakin vähän enemmän. Jos olisin lähtenyt liikkeelle treenimielessä, olisin skipannut omakotitalot ja hiekkatiet ja hevoset ja kaahottanut menemään suunniteltuja reittejä. Miten on teidän laitanne? Oletteko aina liikkeellä ns. tositarkoituksella, vai menettekö minne tuuli kuljettaa?

 

 

 

Previous

Meduusan verkossa 3/2018

Next

Paluu ruotuun – viikkokatsaus 3

2 Comments

  1. Taru

    Joo ei juuri tule liikuttua ilman tavoitetta… Ainoa joka lähentelee tuota on lomareissun yhteydessä tehdyt kaupunkikävelyt. Tosin, täytyyhän sielläkin olla se kello, että kävely tulee mukaan vähintään päivittäiseen aktiivisuuteen… Luontopolulle ei voi lähteä ilman kelloa, samoin ihan koiran kanssa kävellessä melkein *****taa, jos kello on unohtunut kotiin, eikä tule aktiivisuusprosenttia :/

    • Lotta

      Tuo on muuten paha, jos ei saa askeleita edes mitattua ja yleisaktiivisuudesta päivän pojoja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén