Noin viikon olut: Härski & Sörsselssön keskiolut

Harvoinpa olut aiheuttaa spontaanin inhoreaktion, mutta tämä teki sen, ja pelkästään kököttämällä Makkaratalon Tokmannin hyllyssä. Siitä huolimatta että suusta livahti saman tien hyihelvata, tölkki oli jostain syystä vastustamaton.

Härski & Sörsselsön -keskiolut: odotukset suhteesi ovat rankemmin miinuksella kuin lämpömittari jääkielen jälkeen, mutta maistetaan!

Keskitytään ensin hetki ulkomusiikillisiin seikkoihin. Tölkki on kädessä miellyttävän tuntuista mattapintaista materiaalia, ja ainoastaan tunnustelemalla siihen kannattaakin ottaa kontaktia. Silmien käyttö on epämiellyttävää, koska tällöin verkkokalvoille piirtyy oluelle nimensä antaneet hahmot.

Koska jonnet eivät muista, kerrottakoon nopeasti, että Härski Hartikainen ja insinööri Sörsselssön ovat kädettömiä automekaanikkoja Uuno-elokuvissa. Uuno-elokuvathan taas ovat syvääluotaava tutkielma suomalaisesta kansanluonteesta ja varsinkin siitä, kuinka pitkälle voi viedä “huumorin” ilman että suomalainen elokuvayleisö ei tajua että kyseessä ei ole huumori vaan vuosikausia jatkunut haistatus meille kaikille. Koska suomalaisyleisö on mitä on, tällä systeemillä pidettiin elokuvateatterit hengissä. Kun Uuno-elokuvat loppuivat, teatterit menivät konkkaan ja sitten katsottiin enää Hollywood-kamaa multiplexeiltä, ja siitä Herralle kiitos.

Koska Herra kuitenkin on ankara ja syöksee tulta ja tulikiveä, Uunoja syydetään televisiosta pyhään paruusiaan asti. Nyt voimmekin siis “nauttia” näistä elokuvataiteen helmistä juomalla samalla Härski & Sörsselssön -olutta!

Noniin, unohdetaan ennakkoluulot ja maistetaan.

(Emme unohda ennakkoluuloja. Uuno-elokuvat ovat sovinistista paskaa eivätkä pysty naurattamaan edes ihmistä, joka nauraa kyyneleet silmissä sille, että Sofi Oksanen on lähettänyt yläkerran naapureilleen joulukortin, jossa lukee “hyvää joulua elefanttilapsille”. Sofi Oksasella tuli mitta täyteen yläkerran temmellystä, mutta kenellepä meistä ei silloin tällöin niin kävisi.)

Maistetaan siis.

Jännittävää sinänsä, että jokin voi yhtä aikaa olla täysin mautonta ja silti pahaa. Mutta toisaalta, niinhän Uuno-elokuvatkin ovat. Sattumaako? Enpä usko!

Osta Härski & Sörsselssön -olutta vain jos 1. Vihaat itseäsi, 2. Rakastat Uuno-elokuvia tai 3. Vihaat itseäsi koska rakastat Uuno-elokuvia.

Oluen maistoi Sofia.

Previous

Uniaddiktin tunnustukset

Next

Sarkastista jaarittelua, samaistumisen kohteita ja pohjepervoja – Pumpui 7 vuotta

3 Comments

 1. Liina

  Sä. Oot. Paras. Ja joskus vois mennä kaljalle solvaamaan Uuno-leffoja.

  <3 <3 <3

  • Sofia

   Sori olin missannut sun kommentin!!! Kiitos! Ja mennään ihmeessä ?

 2. TuplaUuno

  Teksistä paistaa niin selvästi läpi katkeran ämmän vikinä. Parempi ku pysyt kotona ja luet vaikka Sofi Oksanen paskoja kirjoja. Olut joo oli pahaa, mutta Uuno elokuvia kohtaan on aina erikoinen viha sulla, aivan kuin ne olis tehny sulle jotain pahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén