Oluen ystävinä Teräsmeduusat arvioivat noin viikottain meduusan verkkoon tarttuneen oluen tai useampia.

Noin viikon olut -palstalla on ollut viime aikoina hieman hiljaisempaa. Nyt palaamme rakastetun sarjamme pariin, mutta hieman yllättävällä ja perinteitä huokuvalla juomatuotteella*.

Kivimiehen konjakkinakin tunnettu Carillo yhdistyy Teriksien mielessä vahvasti 1970- ja 80-luvuille sekä omien vanhempien nuoruusvuosiin, jolloin Carillo appelsiinimehulla oli kotibileiden vakiojuomasekoitus. Viisikymppisiään juhliva, alun perin Lappeenrannassa valmistettu Carillo sisältää suomalaiskansalliseen tyyliin karpaloa, pihlajanmarjaa sekä puolukkaa.

Carillo on ehkä päässyt unohtumaan vuosien varrella, mutta erilaisten bittereiden ja etenkin bitter-pohjaisten juomasekoitusten, kuten Aperol Spritzin, kansansuosion siivittämänä ruokakauppoihin on saapunut 5-prosenttinen valmis juomasekoitus Carillo Bitter Karpalo, joka valmistetaan Turussa.

Makeita juomia kaihtavat ja erilaisista breezereistä traumatisoituneet saattavat kavahtaa kaikenlaisia valmiita juomasekoituksia, mutta Carillo Bitter Karpaloa makuraatimme joi aidosti mielellään. Carillon  ja karpalomehun karvaus sekä kevyt hiilihappo tekevät juomasta hyvän valmisvaihtoehdon kesän puistohengailuun, jos tekee mieli juoda jotakin muuta kuin olutta, mutta kaikenlainen makeus kauhistuttaa. Juomaa voi suositella myös Aperol Spritzin ystäville ja niille, jotka haluavat helposti lähestyttävän juoman, jonka kautta lähteä tutkimaan karvaampia makuja. Karpalolonkeroon verrattuna juomassa on enemmän syvyyttä ja kenties tietynlaista aikuismaisuutta, tuleeko se sitten bittereistä vai Carillon pitkästä historiasta.

Koko säkillistä Carillo Bitter Karpaloa ei kannata puistohengailuihin kiikuttaa, sillä yhden pullollisen jälkeen tekee todennäköisesti mieli siirtyä juomaan jotakin vähemmän mehuisaa – tai siirtyä ravintolaan maistelemaan entistä katkerampia juomia.

*Juomat saatu tuotenäytteenä Pernod Ricard Finlandilta.