Dicken, Cocks ja muut suosikkijoukkueeni nimen perusteella

Käsipallosta en tiedä mitään, mutta Cocksin ja Dickenin kamppailu ilahduttaa minua aina. Lisäksi se saa minut miettimään urheilujoukkueiden nimeämisen jaloa taitoa.

Mielestäni on olemassa kahdenlaisia hienoja urheiluseurojen nimiä.

Ensin ovat neuvostohenkiset, teollisuutta tai toveruutta henkivät perinteikkäät joukkuenimet. Moskovan Dynamo. Metallurg Magnitogorsk. Turun Toverit. Lokomotiv Jaroslavl. Dynaamista, yhteisöllistä!

Parhaat joukkueiden nimet pohjautuvat kuitenkin eläimiin. Eläinkunnan asukkeihin yhdistyy mielissämme usein hienoja, myös urheiluun sopivia ominaisuuksia. Sudet, leijonat tai jopa hait ja biisonit ovat pelvoittavia laumaeläimiä. Myös mesimäyrän, joka on suosittu joukkueiden nimessä Yhdysvalloissa, on suloisesta nimestään huolimatta aggressiivinen otus.

Mutta sitten on eläimiä joita en ihan ymmärrä.

Kuten Helsinki Seagulls. Lokki toki on rakkaan pääkaupunkimme tunnuseläin, mutta en tiedä ovatko niihin liittyvät ominaisuudet niitä tavoiteltavimpia: raivostuttava ääni, taipumys ryöstellä pahaa-aavistamattomia turisteja, pakkomielle kakkia joka paikkaan. Mitenkäs olisi Helsinki Barnacle Geese? Valkoposkihanhet ovat lokkeja parempia joukkuepelaajia, syöksyvät vastustamattomasti paikalle ja valtaavat kaikki alueet.

Ja sitten on kaikkien aikojen paras joukkueen nimi ikinä:  Korikobrat. Toistan: Korikobrat. Kori. Kobrat. Alkusoinnun lisäksi en keksi mitään syytä miksi lapualainen koripallojoukkue nimettäisiin kobriksi. Kobra, tuo dynaaminen ja korkealle ylettävä tiimipelaaja! Monitahoisuutta nimeen tuo toki se, että kobra nousee käärmeenlumoojan korista, ja siinäpä vasta hieno viittaus pallopeliin!

No toisaalta, mikä minä olen sanomaan. Olen ollut paikalla, kun joukkueemme nimeksi päätettiin Teräsmeduusat.*

*Vaikka nimi keksittiin kaljapäissään, on nimi ollut yllättävänkin osuva: meduusalla kun ei ole sydäntä eikä aivoja, ja se liikkuu hytkyttelemällä hyytelömäistä uimakelloaan. Kuulostaa aika pitkälti meiltä.

Previous

Millainen on urheilijan ekojalanjälki?

Next

Noin viikon olut: Carillo Bitter Karpalo

6 Comments

 1. Liina

  IHANAA! Jonkun muunkin huumorintaju käynnistyy kun Cocks ja Dicken ottavat yhteen!

  • Lotta

   Voisiko olla juuri tiettyihin käsipallo-otteluihin erikoistunut otsikkotoimittaja 😀

 2. possu

  Mikäli muistan oikein, eräs otsikko kuului jokseenkin näin: Dickens imi Cocksista mehut…

  Että silleesti.

  • Lotta

   Kuka voisi vastustaa kiusausta otsikoida jotenkin näin 😀

 3. T

  Tänään Hesarissa:
  ”Dicken kaatoi Cocksin El Romanticossa, käsipallon Suomen mestaruus ratkeaa viidennessä finaalissa”
  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006115089.html?share=703a83d2e882137cd0ff0787487986ff

 4. Liina

  Anteeksi, että palaan tähän yhä, mutta mieheni lähetti minulle juuri kuvakaappauksen, jossa luki “Cocksin kultainen suihku jatkuu”.

  On hyvä, kun lähimmät tietävät huumorintajuni tason. Ja että kaikilla urheilutoimittajilla on samanlainen ymmärrys siitä, mikä on hauskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén