Oluen ystävinä Teräsmeduusat arvioivat noin viikottain meduusan verkkoon tarttuneen oluen tai useampia.

Perjantai! Tekeekö mieli hapanta? Tässä sitä olisi. Eli maistelussa Brooklyn Bel Air Sour.

Brooklyn Breweryn oluet ovat jo vuosia olleet suomalaisten porttioluita peruslageria maukkaampien kaljojen maailmaan. Olemme myös kuulleet eräästä henkilöstä, kutsutaan häntä vaikkapa nimellä Potta, joka vihkiytyi IPA-oluiden maailmaan juomalla puolivahingossa lukemattomia pulloja East IPAa ennen kuin tajusi että olut olikin melkein seitsemänpiikkistä ja päätyi mitä oudoimpien käänteiden jälkeen veivaamaan Euroviisubileiden tanssilattialle, minkä jälkeen simahti mitä oudoimpien (ja julkiseen levitykseen sopimattomien) käänteiden jälkeen riippumattoon.

Mutta asiaan. Brooklynin Bel Air Sour on hedelmäinen ja hapanolueksi melko helppo juotava. Maussa on sitrusta ja hiivaisuutta, mutta jälkimaku on hyvin kevyt ja kesäinen. Jos ei pidä oluista, ei välttämättä kannata aloittaa tällä juomalla, mutta ensi-souriksi se sopii mitä mainioimmin. Ja koska se on vain 4,5-prosenttista, ei tarvitse pelätä Potta-paran kohtaloa vaikka äityisikin maistelemaan useamman.

Olut on maailman parasta juomaa. Mutta oluissa on ylipäänsä yksi huono puoli: ne sopivat melkein minkä kanssa tahansa, paitsi karkkien. Lotta (ei yhteyttä yllä mainittuun Potta-hahmoon) maisteli Bel Air Souria osana fredagsmys-settiään ja teki hämmästyttävän havainnon: sour sopii erinomaisesti irtokarkkien kaveriksi! Bingo! Muutama sata grammaa tuliaisia Karkkikadulta katosi kitusiin mukavasti hapanoluen ryydittämänä. Tarjoiluehdotus!

Voitteko muuten katsoa pulloa ilman että tämä viisu alkaa soida päässä?

 

//Olut saatu maisteltavaksi Sinebrychoffilta.