Oluen ystävinä Teräsmeduusat arvioivat noin viikottain meduusan verkkoon tarttuneen oluen tai useampia.

Keskiviikkona kuulimme ilouutisen: Fat Lizard Brewing Co:n uutukainen Bikini Top American Wheat -olut oli viety valikoituihin hanoihin pääkaupunkiseudulla. Teräsmeduusat lähetti torstaina keskellä päivää ja muita velvollisuuksia uhmaten kahden naisen iskuryhmän maistamaan uutta juomaa.

Bikini Top American Wheat on amerikkalaistyyppinen vehnäolut, jossa käytetty Vermont-hiivaa sekä Citra-humalia.

Vehnäoluesta tulee ensin mieleen saksalaisen biergartenin paksut ja makeahkot vaaleankeltaiset kolpakolliset. Bikini Top on hyvin erityyppinen, vaikkakin vehnäoluen tapaan kesäinen. Olut on aika kevyt ja raikas, ja citra antaa sille kirpeyttä. Väristä tulee mieleen sima.Totta kai maistoimme Bikini Topin bikineissä!

Iskuryhmän mielipiteet:

Sofia: Tätä juo kyllä helposti ihan sikana liikaa.

Miia: Kesäfiilis on vahva tässä. Vaikka ikkunan takana onkin maaliskuinen Kurvi, minkä jotenkin luulis latistavan tunnelmaa.

Sofia: Siis onko nyt maaliskuu? Miten mä oikeasti luulin että nyt on kesä!

Ei aivan yllä toissa viikon suosikkimme Track Day IPAn tasolle, mutta olisimme varmaan juoneet toiset tai kolmannetkin tuopilliset, ellei olisi ollut muuta menoa.

Bikini Topia löytynee vielä hetken (haipakkaa menee!) hanoista seuraavissa baareissa: Espoossa The Gallows Bird, Captain Corvus, Sherlock Pub ja Aloha & Bar Ohana. Helsingissä Olutravintola Oljenkorsi, Gastropub Stone’s, BrewDog Helsinki, Ølhus Stockholm, Ravintola Mullikka ja William K. Kurvi.