Mitä juomapullosi kertoo sinusta?

Olen viime aikoina tehnyt liikuntaharrastusten parissa pientä antropologista tutkimusta. Tiesitkö, että juomapullosi kertoo sinusta hämmästyttävän paljon?


1: Mainospullo

Kuva: Stadium

Olet saanut juomapullosi ilmaiseksi jostakin massatapahtumasta tai urheiluvaateostosten kaupanpäällisiksi vuosia sitten. Samaa konstailemattomuutta noudatat myös muussa elämässäsi harrastuksia ja taloudenpitoa myöten: miksi tuhlata luksukseen jos halvemmallakin pärjää? Harrastat todennäköisesti juoksua, suunnistusta ja kunnan ylläpitämällä salilla käymistä. Vaihtoehtoisesti olet saattaanut varastaa pullon lapseltasi ja väittänyt seuran treeneissä Ville-Petterin “hukanneen” sen.


2: Ulkoilukaupasta ostettu brändipullo

Kuva: Nalgene

Olet ympäristö- ja laatutietoinen ihminen, jonka toimintaa ohjaavat vahvasti arvot. Vältät BPA:ta vaikka et oikeastaan tiedä mitä se tarkalleen ottaen on. Harrastat ulkolajien lisäksi kiipeilyä ja toiminnallista treeniä. Et koskaan viittaa juomapulloosi juomapullona, vaan olet nimennyt sen brändin mukaan: “Mun pitää vielä täyttää mun Nalgene.” “Voi ei, mun Sigg unohtui.”

2.1: Tarroilla päällystetty brändipullo

Pullosi on tiedostavan ja ajan hermolla olevan identiteettisi ilmentymä. Koska kerrot (usein pyytämättä) mielelläsi muille matkoistasi jännittäviin paikkoihin ja työstäsi seksikkäällä uusmedia-alalla, kommunikoit siitä luonnollisesti myös päällystämällä BPA-vapaan brändipullosi kansallispuistojen, ekologisten outdoor-brändien ja Googlen, Supercellin tai Salesforcen kaltaisten digilafkojen tarroilla.


3: Kuvioitu teräksinen juomapullo

Kuva: Vesi

Juomapullo on yhtä usein kädessäsi kuin puhelin. Sillä onkin samanlainen asusteen rooli elämässäsi kuin Ideal of Swedenin marmoroiduilla kännykänkuorilla. Harrastat tanssia ja joogaa. Kerrot vähintään kerran päivässä koulu- ja työkavereille, kuinka erinomaisen hyvä juomapullosi on ja kuinka pitkään se pitää veden viileänä.


4: Juomaleili

Kuva: Aliexpress

Täytenä juomapullosi painaa monta kiloa, ja siksi se onkin vahvuuden symboli. Harrastat vapaaottelua, toiminnallista treeniä ja salilla poikien kanssa hauiksen ympärysmitan vertailua. Juot päivän aikana vain kahvia ja energiajuomia, ja illalla urheiluharrastusten parissa yrität kompensoida kehon kuivumista juomalla litratolkulla vettä kerralla.


5: Uudelleenkäytetty limsa- tai vissypullo

Kuva: Olvi

Jos joku kysyy pullostasi, vastaat että on tärkeää uudellenkäyttää kaikki muovituotteet. Oikeasti kyse on kuitenkin siitä, että et osaa suunnitella elämääsi kovin pitkälle ja olet hädissäsi juuri ennen ryhmäliikuntatunnin alkua kaivanut käsilaukkusi pohjalta viikon vanhan pullon, huuhdellut puolihuolimattomasti väljähtäneet makuvissyt pois ja laskenut hanavettä tilalle.

Kuva: Altia

5.1: Uudelleenkäytetty viinapullo

Edellä mainittu, paitsi sinua ei kiinnosta paskan vertaa mitä muut sinusta ajattelevat.

// Huomioita elämästä ja treenaamisesta Instagramissa: @lottapumpui

Previous

Voiko uupumuksesta toipua?

Next

Treeni kulkee mutta kulkekoon

2 Comments

  1. Satu

    En kestä, miten hyvin nää luonnehdinnat pitävät paikkansa 😀 T: nro 3, joka harrastaa tanssia ja ryhmäliikuntajoogaa (lasketaanko se) ja jonka veden pitkään viileänä pitävä pullo on ostettu Norjasta ja siinä lukee Ut på tue, aisti sur

  2. Satu

    Ja johan siihen iski autocorrect. Tietysti Ut på tur, aldri sur

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén