Nyt on lempiaikani vuodesta. Tai ei lempiaikani, joka on koko kesä, vaan lempiajankohtani. Se hetki, jota ruotsiksi kutsutaan ilmaisulla mellan hägg och syren, tuomen ja syreenin välissä.

Väittävät, että kysessä on kesän kaunein aika. Sen lisäksi sen tenho on siinä, että tuomi ja syreeni kukkivat lähes yhtäaikaisesti.

Kyseessä on siis häviävän lyhyt aika – tai kenties aika, jota ei oikeasti olekaan… Kuka tietää, mitä silloin saattaa tapahtua?

Tosin tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen. Aina se hetki mellan hägg och syren on myös melankolinen, mutta tänä vuonna siinä on turhan tummat sävyt.

Poikkeus on onneksi myös toisenlainen: kylmän kevään ja alkukesän ansiosta aika tuomen ja syreenin välissä on pisin, mitä kuunaan muistan.

Ja kyllä, se on käynnissä juuri nyt. Tuomet ovat täydessä kukassa, ja syreenit aukeavat. Melkein silmissä!

Suomen kesän kanssa on aina sellainen paniikki, että kohta se on ohi ja tuliko nyt nautittua tarpeeksi. Mutta ei, nyt ollaan vasta alussa. Joten: Mene ulos nauti! (Nyt! Kohta se on ohi!)

Tässä männäpäivänä pistimme järjestykseen kyseisen päivän hauskimmat asiat. Se, miltä tämä asana näytti kuvassa, piti ykkössijaa yöhön asti. Luulin että se olisi virtaviivainen ja elegantti, vaan ei, tuommoinen kökkäre! Nauroin selälläni niin etten meinannut saada henkeä.