Meduusan verkossa 11/17

Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Tyynenmeren yli naisvoimin

Neljä naista, soutuvene, tavoitteena soutaa Tyynenmeren yli Kaliforniasta Australiaan ilman apujoukkoja tai turvavenettä.

Ajatuksena tuntuu tylsältä seurata pieneen paattiin sulloutuneita naisia. Ei ole, on todella kiinnostavaa – ja monin paikoin hirmuisen koskettavaa. “Jostain syystä” Teriksien sydämessä on myös erityinen paikka neljän naisen tiimeille, jotka eivät pelkää tehdä ihan mitä huvittaa. Thumbs up Coxless Crew!

Annamme sekä dokkarille että tiimille historian toisen arvostuksen hyljyksen. Dokumentti on katsottavissa Netflixissä sekä ostettavissa iTunesissa.

Yrttistä siivousta

Lotta on siivonnut kotiaan* viime aikoina kotimaisen, paremmin sisustustuotteistaan ja vaatteistaan tunnetun Cilla’sin sitruunan ja rosmariinin tuoksuisella puhdistusaineella.** Hyvännäköisessä suihkepullossa tuleva mieto puhdistusaine on yllättävän luonnollisen tuoksuista. Kun siivouksen jälkeen on tovin poissa ja palaa takaisin kotiin (koska paras keino pitää koti siistinä on siivouksen jälkeen olla viettämättä aikaa siellä), tuoksuu koti siltä kuin johonkin olisi piilotettu ihka aito rosmariinipuska.

*Ketä oikein yritämme huijata? Lotta on onnistunut jallittamaan kanssaan asumaan siivousfriikin, joka hoitaa valtaosan siivoushommista. Kysyimme mieheltäkin kommenttia puhdistusaineesta, tämä vastasi “Jotain tököttiä se on. En minä ole ajatellut miltä se haisee.”

**Tuote saatu.

Vähän vegempää einestä

Kasvisruokailu ei ole enää vuosiin herättänyt kansan syvien rivien joukoissa epäilyjä ituhippeydestä tai eläinoikeusaktivismista. Monet vakiintuneetkin ruokatalot ovat heränneet buumiin ja ruokakaupoista saakin nykyään valmiina yhtä sun toista valmista kasvismurkinaa. Huhtahyvät lanseerasi taannoin kertaheitolla 12 valmista kasvisruokaa vegepekonista nugetteihin ja valmiisiin hampurilaispihveihin. Tuotteiden kehittelystä on vastannut hollantilainen kasvisproteiinituotteisiin erikoistunut yritys.

Pääsimme maistelemaan vege-eineksiä (harmiksemme “Pekka” vegepekonia ei tosin ollut tarjolla). Maistamamme nuketit muistuttivat hämmentävissä määrin kananugetteja ja kokonaan vegaanisissa linssipihveissä oli uskallettu käyttää kivasti mausteita. Kovin usein ei tule einesmurkinaa meidän talouksissamme syötyä, mutta kiva, että siihenkin löytyy erilaisia vaihtoehtoja. Myös reilun vuoden vanhalle testimaistajalle tuotteet upposivat hyvällä ruokahalulla.

Minä poljen, minä ohjaan

HSL:n keltaiset kaupunkipyörät ovat taas palanneet katukuvaan ja vieläpä viime vuoteen nähden kolminkertaisella pyörästöllä. Kaupunkilaiset ovat selvästi ottaneet kulkupelit omakseen, sen verran tiheään niitä tulee vastaan, ja myös Miia ja Sofia ovat innokkaita kaupunkipyörien käyttäjiä. Lyhyeen kaupunkiajoon onkin vaikea keksiä huolettomampaa ja näppärämpää vehjettä.

Terikset kiittävät! Ja toivovat, että pyörien käyttäjät muistaisivat myös liikennesäännöt, jotta elo pyörätiellä olisi kaikille mukavampaa! (Säännöt voi tarkistaa esim. täältä.)

Previous

Kesän kummallinen kisakalenteri

Next

Noin viikon olut: Põhjala Kreuzberg Berliner Weisse

2 Comments

  1. T

    Jäi vähän epäselväksi ollaanko soutamassa Tyynenmeren vai Atlantin yli?

    • Lotta

      Todellakin, Tyynenmeren yli oltiin soutamassa. Otsikoijalla ollut aamurähmät vielä silmissä tätä kirjoittaessa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén