Me täällä Meduusoissa olemme aina viimeisten trendien aallonharjalla. Tai sanotaanko ennemmin, niin että olemme edellä sitä aaltoa. Kauhomme kauhuissamme pakoon.

Äskettäin sattui sellainen tilanne, että tarvitsimme neljä paria verkkosukkahousuja. Se oli helpommin sanottu kuin tehty. Ne on nimittäin riivitty hyllyistä kollektiivisen muotimanian vallassa.

Ai miksi? Koska semmonen on nyt trendi. Kaikki pitää olla fishnetii, niitä löytyy jopa nilkkasukkina. Kylie Jenner (kukaan meistä ei tiedä, kuka hän on, kunhan namedroppaamme) ja insta-vaikuttajat kiskoivat verkkosukkikset revittyjen mutsifarkkujen alle, ja sitten sitä seottiin.

Miksi niin? Erinomaisen kiinnostava kysymys. Ehkä vain siksi, että se näyttää uudelta? Ehkä joku sukkahousuvalmistaja masinoi pöksyjään instamallien kuviin? Lama? Nousukausi? Mitä näitä selityksiä nyt on.

(Huomautettakoon, että en ole nähnyt kenenkään toteuttavan tätä trendiä irl, mutta JOLLAKULLA niiden kaikkien Helsingin kaupoista hamstrattujen verkkosukkahousujen on pakko olla!)

Itselleni verkkosukkikset tuovat muistoja 2000-luvun alun goottivuosista. Ihan ok muistoja. Verkkosukkahousut eivät tosiaan ole classy, mutta en ole minäkään.

Joten ei edes ahista testata trendiä. Vaikka tästä kyllä näkee ilman kristallipalloakin, että on justiinsa semmoinen muotivillitys, josta miettii muutaman vuoden päästä että mitä hittoa tuli tehtyä.

Oikeastaan haluaisin kokeilla sukkiksia farkkujen alle kuten kuuluu (ja sukkisten kuuluu näkyä farkkujen vyötärön yläpuolelta), mutta en omista mutsifarkkuja enkä rupea niitä varta vasten hankkimaan. (Haluasin sellaiset kyllä kovasti, mutta kun sattuu olemaan all the right junk in all the right places, näyttävät jokaikiset mutsifarkut pilleiltä.)

Satun löytämään kaverin jäämistöistä yhdet verkkosukkikset. Yhdistäminen mietityttää. Nahkahame, eih liian goottia, liikaa dominavibaa. Kenties collarimekko? Ja lisäksi lenkkarit.

Asu tuntuu ihan normaalilta pyöriessäni kaupungilla. Suurin kriisi tulee siitä, että mietin ajattelevatko kaikki, että mitä tuokin keski-ikäinen ihminen yrittää pukeutua kuin nuorisolainen.

Mikä onkin tämän trendikatsauksen opettavainen anti: Hus rajoittavat näkemykset siitä, miten missäkin iässä sopii pukeutua! HUS!

Emme miettineet sitä yhtään silloinkaan, kun twerkkasimme menemään bodyissa ja verkkosukkiksissa Twerk vs. Metal workshopissa, josta lisää myöhemmin!

Loppuun vielä pro tip mistä saat fishnetit hankittua! Cubus, Cyber Shop, naamiaisasukaupat ja seksikaupat, niistä löytyy vielä. You’re welcome.