En ole yhtään kamahifistelijä. Kaikissa treenivaatteissa, -kengissä ja -tarvikkeissa riittää se, että ne toimivat. En jaksa vertailla ominaisuuksia tai hankkia tyyliin puolipilviselle säälle omia lenkkareita.

Ainoa asia mitä en siedä, on toimimattomuus. Näin vanhemmiten katson jopa rumuutta sormien välistä, jos tuote vaan toimii justiinsa kuten pitää.

Jotkut tuotteet sitten taas ovat niin mahtavia, että niitä on ihan pakko hehkuttaa. Kuten nämä Vaarojen maratonilla mukana olleet loistokamat:

Salomon S-Lab Adv Skin 5 SET -juoksuliivi*

Tämän voi tunkea aivan ämpytäyteen geelejä, pähkinöitä, suklaapatukoita ja vaatteita, ja iskeä täydet softflaskit eteen, eikä tunnu missään. Ihan älyttömän hyvä!

Minulla on koko XS ja se istuu precis!

Normihinta about 150€, mutta istuu ihan täydellisesti ja vetää kamaa vaikka kuin, joten ehdottomasti hintansa arvoinen.

Helly Hansen Primaloft-teknologia*

Pänniikö, kun puhelin sammuu kylmässä? No kyllä pännii. Plus, kuten Vaaroilla tajusin, se että puhelin ei sammu, on turvallisuustekijä.

Helly Hansenin laskutakeissa on sisätasku Nasan kehittämää Primaloft Insulation Aerogel -materiaalia, joka pitää puhelimen lämpimänä. Sain pummittua tuon söpösen puhelimen makuupussin bloggaajapäivästä, ja aika 100varmaksi voi sanoa, että ilman sitä en olisi tullut maaliin, kun puhelin olisi kyykännyt kylmästä ja olisin jäänyt pimeään.

Puhelimeni sammuu tosi helposti vaikka ei olisi edes kunnolla kylmä, mutta tuo pussukka piti sen toimintakunnossa! Näitä ei ole normisti myynnissä, mutta laskettelutakeista löytyy siis tuota materiaalia integroituna taskuun.

Merrell All Out Crush Shield -polkujuoksukengät *

Minulla oli mukana ylimmässä ja alimmassa kuvassa näkyvät Salomonin (tässä kohdassa pitäisi huutaa Loottaaa mitkä ne Salomonit on?! koska en ikinä muista näitä nimiä) Speedcross:it. Mutta vaikka ne muuten ovatkin kelpo kengät, ne ovat minun makuuni vähän kovat. Täällä näkyviä Merrellin Agility Peak Flexejä en ehtinyt ajaa sisään, joten ne jäivät vielä odottelemaan kotiin. Jalkaan valikoituivat Merrellin All Out Crush Shied:it, ja valinta oli erinomainen.

Väri on siis liila, ei kuivuneen mudan harmaa!

Pito näissä voisi olla parempikin, mutta lähinnä siksi, että olen kaatumispelkoinen ja säikky. Oikeasti en meinannut liukastua kuin kahdesti pimeässä tosi liukkailla pitkospuilla, joten hyvin nämä pitää. Tatsi alustaan on tosi hyvä, koska pohja on suht ohut.

Mikä parasta, nämä ovat lestiltään leveät ja aamutossumaisen mukavat! Siis todella sellaiset kengät, jotka voi unohtaa kun ne on jalkaansa vetänyt. Vaikka hiippailin märissä kengissä melkein 11 tuntia, ei minulla ollut yhtäkään hiertymää tai rakkoa missään. Tosin se voi johtua seuraavastakin:

Särmä merinovillasukat

Jos on pitkä reissu edessä ja märkää tiedossa, juoksen kaksilla sukilla. Alla on perus tekniset juoksusukat ja päällä Varustelekan merkin Särmän ohuet merinovillasukat joko polvi- tai nilkkasukkina. Ei muuten hierrä!

Siellä nilkassa rullalla polvisukkaversio!

Plus nuo sukat ovat ihanat jalassa (varsinkin tällaiselle henkilölle joka hikoaa jaloista niin paljon, että häntä kutsutaan hellittelynimellä Klonkku) ja kestävät kulutusta. Ja polvisukkaversio mahtuu muillekin kuin sorjasäärille ilman että tulee veritulppa!

P.S. Vielä on luvassa yksi huipputuote, mutta koska se on niin yllättävä, säästän sen omaan postaukseensa…

* Asteriskilla merkityt tuotteet saatu.