Kesäloma alkoi vihdoin. Suuntasin muutamaksi päiväksi itään ja muistin kuinka hyvältä kropan liikuttaminen ihan vain huvin vuoksi tuntuukaan.

Ensimmäisen lomapäivän tärkein oivallus syntyi trampoliinilla. Pelasimme hiki päässä siskon jälkikasvun kanssa ”räkävauvaa”*, ja sinne tänne sinkoilevia lapsia kiinni ottaessani tajusin, että en ole käyttänyt kroppaani kunnolla aikoihin: en edes muista milloin olen viimeksi kierinyt, loikkinut ja temmeltänyt yhtä antaumuksella kuin yhden päivän aikana lasten seurassa.

On aika surullista, kuinka paljon omasta elämästä tapahtuu pään sisällä: liikkuminen saattaa olla läsnä keloissa jatkuvasti, mutta varsinainen liike on lopulta aika vähäistä ja aina enemmän ja vähemmän samanlaista: juoksua, punttia, pyöräilyä ja muuta tuttua ja turvallista. Fyysinen leikki puuttuu elämästä usein kokonaan, ja viihdykkeetkin stimuloivat pääosin aivoja. Mutta miksi ihmeessä? Voidaanko perustaa aikuisten leikkikerho, jossa saisi olla hippaa ja piilosta ja räkävauvaa muulloinkin kuin tulevien veronmaksajien seurassa?

Lasten tahdissa menemisessä vain on vaaransa: ensimmäisen lomapäivän saldo oli liikkumishavahtumisen lisäksi seuraava: kyynärpäistä irronnut nahka (epäonnistunut voltti trampoliinissa), jumiin menneet forkut (kiipeilysalilla), kipeytynyt polvi (lämmittelemättä tehty estehyppy sekä illan höntsäfutikset) sekä yleisestä reuhaamisesta seurannut suuri väsymys. Sitä on taas saanut tuta ettei ole mikään kevätvarsa enää, mutta eiköhän tästä vanhakin nuorru taas lomansa myötä.

 

*Räkävauva: peli johon tarvitaan 2-4 pelaajaa ja iso trampoliini. Pelin ovat kehittäneet S ja M. Yksi pelaajista on räkävauva, joka yrittää ottaa muita kiinni. Joka kerta kun räkävauva saa jonkun kiinni, hän kehittyy seuraavaan vaiheeseen jossa on uusi tapa liikkua. Vaiheet:

1: kieriminen

2: ryömiminen

3: konttaaminen

4: polvilla hyppiminen

5: käveleminen

6: juokseminen

7: loikkiminen

8: pikakävely ja kaatuileminen (vanhuusvaihe)

9: kuolema (pelaaja makaa liikkumatta ja muut tökkivät tätä kunnes pelaaja tarttuu johonkin toiseen pelaajaan josta tulee räkävauva. Peli jatkuu ikuisuuden tai kunnes joltakulta pääsee itku.)