Pelaajien superkomeat poikaystävät – katso kuvat! Pelaajien miehet onnittelevat instagramissa, lue tunteikkaat viestit!

Oletko nähnyt tällaista “uutista” iltapäivälehdissä? Tai missään sen puoleen?

Ei niitä ole. Googlasin varmuuden vuoksi.

Tällainen “uutinen” liittyen nuorten Leijonien maailmanmestaruuteen sen sijaan on, näin vuonna 2019: Tässä ovat nuorten Leijonien kuvankauniit tyttöystävät! Some täyttyi söpöistä tsemppiviesteistä: “Oon susta niin ylpeä”.

Niih.

Itse jutussa kerrotaan, että “Nuoresta iästään ja vaikuttavasta kiekkourastaan huolimatta yksi jos toinen Nuori Leijona on ehtinyt naarata rinnalleen kauniin tyttöystävän.” Loppu “uutisesta” on pelaajien ja tyttöystävien sekä oletettujen tyttöystävien kuvia ja lainauksia näiden onnitteluviesteistä.

Vähän kysymyksiä tämä herättää.

– Miksi on uutisaihe, että pelaajat ovat “naaranneet” itselleen kauniit tyttöystävät? (Ihan tosi, naaranneet. Siis etsineet vedestä kuten ruumista. Siinäpä mukava mielleyhtymä.)

– Miksi kuvankaunis tyttöystävä esitetään saavutuksena? Onko keskiverron näköinen tai pelkästään kaunis tyttöystävä huonompi saavutus?

– Olisiko tätä juttua voitu tehdä naispelaajien/ muiden naispuolisten urheilijoiden osalta, vai olisiko sitä pidetty sopimattomana tai naurettavana?

– Miksi jutussa on keskeisintä tyttöystävien ulkonäkö?

– Mitä jos joku tyttöystävistä ei olekaan kuvankaunis? Jätetäänkö hänet ulos jutusta? (Itse olen jo siinä iässä, että mielestäni 19-vuotias nainen on aina kaunis, mutta teoriassa.)

– Mitä jos pelaajalla on oma sydänkäpynen, mutta hän ei olekaan tyttöystävä vaan poikaystävä? Pääseekö hän mukaan juttuun vai ei?

– Miksi pelkkä tsemppiviestien esittely ei riittänyt? Jokainen mitään elämässään tavoitellut ihminen tietää, että toisen tsempillä on iso merkitys, mutta puolison ulkonäkö tuskin on asia, joka tukee omaa onnistumista.

– Entä miksi näitä viestejä kuvailtiin söpöiksi? Eikö se nyt ole täysin normaalia, että itselleen tärkeää ihmistä haluaa tukea ja onnitella? “Söpö viesti” kuulostaa vähättelevältä. Kyseessä on kuitenkin aikuiset naiset, jotka todennäköisesti joutuvat uhraamaan aika paljon siksi, että heidän kumppaninsa voivat saavuttaa isoja asioita.

– Miksi nämä naiset esitellään ainoastaan tyttöystävinä, kun mukana oli esimerkiksi Viivi-Sofia Minkkinen, jolla on itselläänkin maailmanmestaruus plakkarissa?

Mahtavaa, että näillä pelaajilla on elämässään ihmisiä jotka tukevat heitä, eikä sekään tietysti ole haitaksi jos heillä on rinnallaan heitä viehättävä ihminen. Mutta väistämättä tämä “uutinen” tuntuu kovin vanhanaikaiselta.

Se, että juttua on vaikea kuvitella toisin päin, kertoo paljon. Sekä miehen että naisen rooleista.

Kuvakaappaukset Ilta-Sanomien jutusta.