I wasn’t born to run

“Sitten minä vain laitoin lenkkitossut jalkaan ja se oli menoa.”

Netti on pullollaan tarinoita ihmisistä, jotka huomasivat olevansa lahjakkaita juoksemisessa. “I was just born to run”, kertaa juoksu-uransa alkuvaiheita huimia etäisyyksiä hirveällä tahdilla tikkaava juoksijanplanttu useammallakin videolla.

Minusta yksi masentavimpia ajatuksia on, että joku olisi synnynnäinen juoksija. Ensinnäkin tuollaisesta edesvastuuttomasta tokaisusta saa kuvan, että juokseminen olisi helppoa. Lisäksi se asettaa meidät ei-synnynnäiset juoksijat kummalliseen tilanteeseen, jossa pitää miettiä onko meistä juoksijoiksi ollenkaan.

Minä en ole synnynnäinen juoksija. Olen ollut ei-juoksija, sitten juoksija puhtaasta velvollisuudentunnosta, sitten vastahakoinen juoksija ja vasta tätä nykyä uskallan edes sanoa välillä (enkä läheskään aina) nauttivani juoksemisesta. Olenko edes minkään sortin juoksija ylipäätään?

Tämän päivän parituntisesta polkulenkistä nautin kovasti, mutta en siltikään koe tekeväni jotakin itselleni luontaista ja helppoa. Juokseminen kun on kovaa työtä ja monesti todella ikävää hommaa, vaikka kuinka sitä yritettäisiin glorifioida.

Previous

Kuopio Tanssii ja Soi: pikakisa ja tärppejä

Next

Verkkaritestissä slackline eli släkki

4 Comments

 1. Juokseminen on todella ristiriitaista; joskus parasta maailmassa ja sitten taas liian usein tulee mentyä hampaat irvessä toivoen matkan jo loppuvan. Kai sitä on pakko myöntää ettei meitä kaikkia ole juoksemaan vain tarkoitettu, vaikka kuinka sitä yrittäisi. Onneksi maailma on lajeja pullollaan!

  • Lotta

   Jep. Tosin me sitten juostaan vaikka meitä ei olisikaan tarkoitettukaan juoksemaan 😀

 2. Susanna

  Ekaa kertaa kommentoin, vaikka kauan oon sun blogia seurannut. Kävin tänään pitkästä aikaa lenkillä ja tää teksti oli kyllä aivan niinku olisit lukenu ne mun aamulliset ajatukset siellä lenkillä, niin osu nappiim! ?

  • Lotta

   Kiva kun tulit kommentoimaan!

   Juokseminen pitkän tauon jälkeen on kyllä ihan kamalaa, onneksi se siitä (vähän) helpottuu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén