Avoin kirje pyörästäni valon varastaneelle

Hei sinä, joka veit pyörästäni liudan osia taloyhtiön kellarissa! Koska en tiedä kuka olet, halusin näin avoimella kirjeellä tavoittaa sinut antaakseni neuvoja kähveltämiesi tavaroiden käyttöön.

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää sinua siitä, että et vienyt koko pyörää. Se olisi harmittanut minua kovasti, sillä pyörä on minulle rakas ja se on myös tärkeä kulkupelini ympäri vuoden. Käsittelit kuitenkin osia irrottaessasi pyörää hieman kovakouraisesti, minkä takia joudun tekemään hieman korjaustöitä.

Toivottavasti viemäsi lamppu tulee tarpeeseen. Jos huomasit, on se kohta, jolla valo on kelkassaan kiinni, korjattu teipillä. Vedä siis valo irti kelkasta varovaisesti – muista ottaa lamppu aina mukaan kun jätät pyöräsi julkiselle paikalle, sillä lamppu lähtee helposti varkaan mukaan. Ei kannata myöskään jättää lamppua ulos pakkaseen, sillä sen valoteho heikkenee silloin hyvin nopeasti. Muista pitää aina AA-paristoja mukana siltä varalta että lamppu hyytyy.

Veit mukanasi myös neljännespullollisen ketjuöljyä. Huomaathan, että öljy on tarkoitettu vain kuivalle kelille, eli älä käytä sitä nyt talvea vasten, vaan ota se käyttöön vasta keväällä rapakelien päätyttyä. Annostele öljyä varoen: aivan pieni tippa yhtä ketjun linkkiä kohden riittää. Kun olet öljynnyt jokaisen linkin, pyöritä ketjua hetki ja hankaa sitten ylimääräiset öljyt pois esimerkiksi vanhalla sukalla. En huomannut katsoa olitko vienyt öljysukankin samalla kun veit öljyn. Yli jääneitä vanhoja sukkia ei välttämättä löydy kaikista pyörävarastoista, mutta uskon että löydät sellaisen jostakin, olet tarmokas toimeksipanija.

Olit kuitenkin hieman huolimaton. Takavaloa et näemmä saanut irti, se kun on nippusiteellä kiinni eikä mukanasi ilmeisesti ollut saksia tai pihtejä. Älä kuitenkaan murehdi tätä, takavalo tulee pyörään pakolliseksi vasta 1.6.2020 alkaen. Ehdit hyvin viedä jonkun muun pyörästä sellaisen ennen tieliikennelain uudistusta. Myös kello jäi sinulta varastamatta, mikä varmasti sinua harmittaa: et varmasti tiennyt että se on kaikista irto-osista ehdottomasti arvokkain.

Ja vielä lopuksi, rakas pitkäkyntinen: helvetissä on ihan erityinen paikka kaltaisiasi mälliäyskäreitä varten. Toivottavasti varastamasi valo hyytyy jonain pimeänä talviyönä, joku ajaa päällesi kun ei huomaa sinua pimeässä ja pääset sille paikalle mille kuulut.

Previous

Mikä minusta tulee isona?

Next

Sananen hummailusta

1 Comment

  1. Rigekoo

    SIIS niiin syvältä kaikki tuollainen. Meikäläisen pyörästä lähti kesällä livohkaan pyöränkori (okei, oli nippusiteillä kiinni tarakassa) ja minivalo edestä. Eivät arvokkaita osia, mutta tylsää hankkia uusia (korin ostin kirppikseltä muinoin eurolla & lampun löysin maasta).

    Mutta uskon että helvetissä on erityinen paikka kyseisille mälliäyskäreille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén