Sarjassamme taitoja joita en osaa vaikka pitäisi: palautuminen.

*Yhteistyössä Voittavat 23 tuntia

Olen joutunut viime aikoina (lue: vuosina) pohdiskelemaan paljon palautumista. Elämä on nyt ehkä tuhat kertaa kuormittavampaa kuin junnuna (terkkusia vain sille parikymppiselle Lotalle joka luuli että sillä oli paljon tekemistä ja töitä, lol). Samaan aikaan kyky palautua on laskenut iän myötä. Siihen kun vielä lyö päälle tavoitteellisen treenaamisen, palautumistaidoista on tosiaan hyötyä. Ja näiden taitojen kanssa minulla on vielä paljon petraamista.

Mistä huomaan, että en ole palautunut tarpeeksi? Tätä tsekkilistaa käytän omalla kohdallani:

  • Treeni ei kulje ja kroppaa jomottaa
  • Yöunet kärsivät: uni ei tule ja heräilen pitkin yötä, vaikka väsyttää koko ajan
  • Mikään ei hotsita: ei treeni, ei lepääminen, ei hauskanpito
  • Mieli on matala: tekee mieli painua jonnekin hornantuuttiin ja lopettaa ihan kaikki

Ei tietenkään varmaan tarvitsisi aina odottaa siihen asti, että kroppa piiputtaa ja ahdistaa niin että ei tiedä miten päin olisi. Fiksu tyyppi toki höllentäisi tahtia jo ennen kuin kaikki mittarit vetävät punaisella. Taas tulisivat ne palautumistaidot tarpeeseen.

Mitkä asiat palauttavat minua parhaiten? Kaikki ne pintapuolisesti tylsät ja mitäänsanomattomat asiat, joista ei riitä kerrottavaa jälkipolville:

  • Kevyt liikkuminen: kävelylenkit, fillarointi, koiran kanssa säätäminen
  • Ulkona oleminen: en ole mikään puunhalailija tai mindfulness-ihminen, joka istuisi tekemässä tietoisen läsnäolon harjoituksia sammalikossa, mutta ulkona oleminen on kieltämättä äärimmäisen virkistävää.
  • Muu puuhastelu: En osaa olla paikoillaan, ja tutkitusti stressitasoni nousevat kun yritän olla rennosti ja tekemättä mitään. Tarvitsen tekemistä!
  • Rehellinen lepo: Vaikka aina muistutellaankin että kevyt liikunta ja muu tekeminen voivat olla parasta palautusta, välillä on ihan pakko pistää vaateriin ja vain olla.

Tunnistatteko itsenne yllä olevasta? Ei hätää! Teräsmeduusojen kaverit saavat nimittäin tuntuvaa alennusta palautumisen optimointiin tähtäävästä Voittavat 23 tuntia -valmennuksesta. Voittavat 23 tuntia on 12 viikkoa kestävä verkkovalmennus, jonka aikana kiinnitetään huomiota niihin tunteihin, joita ei vietetä salilla tai lenkkipolulla. Teristen kaverit saavat 249 euron hintaisen kurssin vain 99 eurolla! Lisää valmennuksesta ja sen taustatyypeistä sekä siitä kuinka lunastat alennuksesi löydät tästä postauksesta. Ämpyilemään ei kannata jäädä, sillä alea saa enää tänään keskiviikkona keskiyöhön saakka!