En tee uudenvuodenlupauksia, mutta toiveita ja isomman kuvan ajatuksia uskallan kenties heittää ilmoille.

Aloitetaan ensin suuntalinjoista. Tämän vuoden isoin tavoite olisi kirkastaa ajatusta siitä, mitä haluan tehdä työkseni ja miten järjestää työntekoni. Olen makustellut freelanceriksi hyppäämistä, mutta yritän samalla hakea jonkinlaista pysyvyyttä ja taattua toimeentuloa mielenrauhan saavuttamiseksi. Tämän tavoitteen taustalla on vahva ajatus siitä, että haluan työn ja muun elämän entistä parempaan tasapainoon ja löytää jonkinlaisen kompromissin kunnianhimon, toimeentulon ja elämän muiden intressien välille.

Ja sitten ne toiveet. Niitä on! En usko lupauksiin enkä aarrekarttoihin, mutta tässä muutamia asioita, joita olen mielessäni pyöritellyt.

  • Seikkailuja ja suuri haaste: Varsinaisen treenaamisen lisäksi haluan viettää enemmän aikaa ulkona seikkaillen. Erityisesti polttelisi saada tälle vuodelle jokin haaste. En tiedä vielä mikä se olisi, mutta jotakin mihin pitää valmistautua, mihin menee monta päivää, jotakin mikä haastaa: pitkä bikepacking hienoissa maisemissa, haastava vaellus, jokin multistage-kisa… Ehdotuksia ja ideoita otetaan kernaasti vastaan!
  • Uusia kokemuksia: Uusien juttujen kokeileminen on paitsi hauskaa myös hyvä tapa laajentaa omaa kokemuspiiriään ja sitä kuuluisaa mukavuusaluettaan. Tällä saralla ensimmäinen uusi kokemus on vastassa jo maanantaina, kun osallistun elämäni ensimmäiseen rogaining- eli pistesuunnistuskisaan. Aloitamme maltillisesti neljän tunnin sarjasta, ja katsotaan mitä tapahtuu, kellään joukkueessamme ei nimittäin ole aiempaa rogakokemusta.
  • Vuoria: Alpeille tahi muualle on päästävä ainakin kerran tänä vuonna. Juoksemaan, pyöräilemään, patikoimaan…
  • Kavereita: Yksi vuoden toiveista on tehdä enemmän yhdessä muiden kanssa. Kuten olen ennenkin todennut, minulla ei ole hirveästi kavereita, ja toivonkin löytäväni uusia tyyppejä joiden kanssa seikkailla ja ulkoilla (ja toki että jo olemassa olevien kavereiden kanssa ehditään myös näkemään enemmän!)
  • Reissuja: Matkakalenterissa ei ole tällä hetkellä hirveästi merkintöjä, koska elämä on tällä hetkellä isoa kysymysmerkkiä työ- ja rahakuvioiden osalta. Mutta vajaan parin viikon päästä on luvassa huima reissu Ylläkselle, kun olen lähdössä Suomen edustajaksi Suunto Summitiin.
  • Säännöllisyyttä: Vaikka kaikenlaista seikkailua ja matkaa onkin mielessä, tavoitteena on myös jatkaa säännöllistä treenaamista crossfit-salilla sekä pyöräillä ja juosta siihen päälle. Olisiko tämä se vuosi jolloin löydän hyvän balanssin näiden välille?

// Kuvan juoksutakki on saatu Craftilta.

// Seikkailuja ja arkisäätöä Instagramissa: @lottapumpui