Vegaaniövereiden äärellä: Rax Buffet

Viimeinen työpäivä ennen lomaa. Mikä ihana tilaisuus juhlistaa lomanalkua ja elämää kera perheen ja ystävien! Varasimme pöydän kolmetoistapäiselle konkkaronkallemme viettääkseemme iltaa ja nauttiaksemme hienostuneen aterian.

Eli kokoonnuimme Aleksanterinkadun Raxissa aikeenamme ottaa selvää, kuka on peljoittomin notkuvapöytäisen buffetin antimien edessä.

Malta mielesi. Tämä ei ole tavallinen tarina kohtuuttomuudesta ja ylensyönnistä.

Rax Buffet ei nimittäin kutsunut meitä mässäämään muuten vaan. Tarkoituksenamme oli tutustua heidän vegaaniruokavalikoimaansa.

Ai mihin? Saako Raxista vegaaniruokaa? Tämän kysymyksen toisti jokainen, jolle asiasta kerroimme. Sama kysymys kaikui useaan otteeseen lämpölamppujen alla lepäävien pizzojen äärellä. Siis saako täältä vegaaniruokaa?

No kyllä saa, ja melko paljon saakin. Salaatteja, hummusta, kaikki keitot, leipää, kahta erilaista pizzaa, nugetteja, sipulirenkaita ja tietenkin jälkkäreitä: jätskiä, keksejä ja karkkia! Valikoimassa ei meidän makuumme ollut moittimista (vaikka toki vegaanikin tietää, että mitä enemmän, sitä enemmän). Sen sijaan esitämme vienon toiveen, että Rax Buffetin vegaaninen valikoima olisi hiukan paremmin merkitty. Osassa merkinnät löytyivät helpolla, mutta osa tuotteista oli merkkaamatta.

Kaikki seurueemme jäsenet ovat (tällä hetkellä) sekasyöjiä, mutta vegaanivalikoima maistui myös meille. Suosikiksi nousi falafelia ja tortillasipsejä sisältänyt pizza, vaikka siihen epäluuloisesti suhtauduimmekin. Myös jalapenonugetti kelpasi, ja lisäksi lautasia täytettiin ainakin salaateilla, sipseillä ja hummuksella.

Toki vedimme sitten ihan perusvalikoimasta vielä santsia päälle. Ja santsia santsin päälle. Ja santsia santsin santsin päälle. Osa söi jälkkäriä välissä ja jatkoi taas. Jossain vaiheessa joku lapsista valitti nälkää: ei kun uutta lautasta eteen vaan!

Mutta mikäähän ei ole ohi ennen kuin jälkkäri on syöty! Se koski myös tätä hienostunutta illallista. Jätskiä ja keksejä ja karkkeja ja jätskiä ja keksejä ja karkkeja sekaisin. Saatettiin ehkä saavuttaa se piste, missä eräs seurueen pienistä jäsenistä itkee ja melkein oksentaa. Hyvä Meduusanpoikanen, tällaista on elämä: kohtuuttomuudella on paikkansa – ja hintansa.

Lopputulemana todettakoon sama, mitä olemme tässä kevään aikana uusiin vegaanituotteisiin tutustuessamme usein jo sanoneet. Aivan erittäin erinomaista, että vaihtoehdot lisääntyvät, ja että nykyisin vegaaniruoka on sellaista kuin on. Jääkää unholaan mauttomat mössöt ja ihme viritykset, kukaan ei kaipaa teitä! Bonarina tulee tietysti se, että vegaani voi syödä siellä missä muutkin samanlaista ruokaa kuin muutkin. Se, että kohteena voi olla vaikka mättölänä tunnettu Rax Buffet on kyllä melkoista edistystä. Ja me sekasyöjät uskallamme valita näitä uusia vegevaihtoehtoja, vaikka siellä pizzabuffassa.

Söimme Raxin piikkiin.

Previous

Zombie verkkareissa

Next

Miten seurata Tour de Francea?

3 Comments

 1. Sjay

  Jäätelö, keksit ja karkit…? Vegaanista?

  • Nina

   Juu, kaikkea näistä oli mahdollista saada vegaanisena. Karkkeja ja keksejä buffasta, jäätelöä pyynnöstä.

 2. Jupu

  On kyllä mielettömän hyvännäköinen vegevalikoima! Ei ole koskaan tullut Raxissa käytyä (vaikka pizzaa rakastava sekasyöjä olenkin) mutta kaikki näyttää niin tavattoman hyvältä että voisi kyllä mennä ihan vain jo näiden vegetuotteiden perusteella. Kiitos informatiivisesta ja kuvarikkaasta postauksesta! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén