Kuvittele tähän sellainen ostoskanavahenkinen aloitus: Näet minut rakeisessa mustavalkofilmissä raahaamassa pyörällistä matkalaukkua mukulakivillä, sanotaan nyt vaikka Roomassa. Matkalaukku kaatuilee, pyyhin otsalta hikeä, laukku kimmahtaa auki ja kaikki vaatteeni vyöryvät kadulle. Istahdan matkalaukun viereen voipuneena ja kenties vielä potkaisen sitä. Minkä jälkeen seuraa kirkkaita värejä ja hehkutusta siitä, kuinka elämäni on muuttunut!

Sillä kyllä on. Joo, pyörällinen matkalaukku on monessa reissussa varsin jees. Mutta kuten minulle Delseyn maahantuoja sanoi, kun soitin ja valitin että tästä laukusta suli pyörä, niitä on tarkoitus vetää vain lentokentällä. Mukulakivillä kiskominen ei paljoa naurata, eikä kovaa matkalaukkua oikein viitsi viedä esimerkiksi veneeseen. Rinkalla taas on oma paikkansa, mutta kaupunkilomalle, lyhyelle reissulle saaristoon, juoksutapahtumaan tai vaikka ruotsinristeilylle sitä ei jaksa ottaa.

Kaikkiin mainittuihin taas toimii erinomaisesti ns. duffelilaukku, kuten tämä Helly Hansenin HH Duffel Bag 2. Sain veskan Hellyltä tänä kesänä, ja siitä on saman tien muodostunut reissulaukkusuosikkini. Kyseessä on siis sellainen urheilulaukun tyyppinen ratkaisu, jota voi kantaa kuten reppua, kyllä sinä tiedät.

Helly Hansen Duffel Bag on muovitettua, vettäpitävää kangasta, joten just veneessä se on todella hyvä. Minulla on 50 litrainen, jonka mitat eivät ihan mahdu lentokoneiden käsimatkatavarasääntöihin, mutta koska laukku on pehmeä ja lötkö, voi sen viedä matkustamoon kunhan ei umpitäyteen ämppää.

Kantohihnat ovat mukavat, ja tätä on muutenkin yllättävän miellyttävä kantaa. Laukussa on yksi ulko- ja pari sisätaskua. Vähän miinusta pitää antaa siitä, että toisin kuin Hellyn vanhemmassa duffel bagissa, tässä ei ole remmejä, joilla veskaa saisi kurottua pienemmäksi.

Minulla on ollut veska mukana ihan yhden yön ja jopa yhden päivän retkillä. Vaikka se vetää kamaa pitkänkin reissun tarpeiksi, ei se ole liian iso lousmo ottaa lyhyelle matkalle. Bonarina se, että sisään menee keissi oluttakin kätevästi jemmaan eikä kukaan tajua, että kaljaturistihan se siinä!

Koska vetskarit aukeavat kokonaan, laukusta saa kaivettua kamojaan samalla tavalla kuin matkalaukusta. Tosi kätevää on myös se, että laukku pakkautuu pieneksi säilytystä varten – tai sitä varten että pistät sen reppuun ja avaat kohteessa ja hordaat sen täyteen sitä mitä nyt milloinkin olet hankkimassa.

Itse halusin ehdottomasti tämän oranssin, vaikka kivoja värejä on tosi paljon erilaisia. Helly Hansenin omilta sivuilta en enää löytänyt värivalikoimaa, mutta näet vaihtoehtoja esim. täältä. Kokoja on 30, 50, 90 ja 120 litraiset, sekä kosmetiikkapussikoko. Koska olen niin ihastunut tähän 50 litraiseen, joudun varmaan hankkimaan sen meikkipussukankin!

Saan aika paljon kaikenlaista kamaa testiin, ja harvoin olen näin innoissani mistään. Mutta tämä laukku on oikeasti hemmetin hyvä, ja todellakin suosittelen tätä ihan varauksetta!

Laukku on saatu Helly Hansenilta.