Paluu ruotuun – viikkokatsaus 1

Olen saanut valtavasti viestejä ja kysymyksiä tämän normaalielämään ja rutiineihin palaamisen projektin tiimoilta. En selvästikään ole yksin etsimässä tasapainoa tavoitteiden, duunin ja muun elämän välillä. Mutta miten sujui ensimmäinen viikko?

 

Ensimmäinen kunnon arkiviikko takana. Päätin seurata muutaman viikon hieman tarkemmin sitä, miten ruotuun palaaminen on tosiasiassa sujunut. Treenin lisäksi on syytä tarkastella unta sekä erityisesti työn ja muun elämän tasapainoa.

Treenit:
Ma: Crossfit 1,5 h (etukyykkyjä, thrustereita, burpeita), työmatkapyöräily 1 h
Ti: Lepopäivä ja fillarikolarista palautumista
Ke: Crossfit 1,5 h (tankokomplekseja, rauhallista keuhkojumppaa), työmatkapyöräily 1 h
To: Työmatkapyöräily 1 h
Pe: Työmatkapyöräily 1 h
La: Sali 1 h (tempaustekniikkaa, takakyykkyjä, sotilaspenkkiä), iltapäivällä rauhallista fillarointia
Su: rauhallista palauttavaa liikuntaa

Uni:
7-9,5 h/yö
Muutamana yönä heräilyä, pisimmät unet viikonloppuna. Viilenevä keli tekee hyvää unenlaadulle.

Työn ja muun elämän suhde:
9 +
Poikkeuksellisen hyvä viikko tässä suhteessa. Yhtenä päivänä tunti ylitöitä, loppuviikosta sain jopa lähdettyä hieman aikaisemmin töistä ylityövaraston polttamisen nimissä. Stressitaso hallinnassa, työmäärä kohtalainen.

Duunissa on erityisen mukavaa päivinä, jolloin CCO:mme (Chief Cuddles Officer) Moxie on paikalla.

Ravinto:
Hirveä nälkä koko viikon, kiitos lisääntyneen treenimäärän. Normaaliin aamupalaan pakko lisätä smoothie ja kananmuna jotten kuukahda ennen lounasta. Muutamana päivänä liian pieni lounas (lohisalaatti, 12 palaa sushia), mikä kostautui illalla pohjattomana ruokahaluna. Paino 67 kg.

Yleisarvosana viikolle:
9-. Oikein kelpo arkiviikko. Fiilis on ollut ihan kelvollinen, ja treeneihin palaaminen tuntui hyvältä.

Odotukset ensi viikolle:
Samanlainen säännöllinen treeniviikko edessä, ajatuksissa juosta myös yksi polkulenkki tai käydä Jättärillä tekemässä mäkitreeni. Töissä tulee olemaan  kiireisempää, mutta tavoitteena päästä lähtemään ajoissa joka päivä ja mahdollisuuksien mukaan pitää muutama ylityötunti pois.

Lue myös:
Treenaamisen aloittaminen uudelleen – jälleen kerran

Previous

Treenaamisen aloittaminen uudelleen – jälleen kerran

Next

Lähes täydellinen vitutuslista

3 Comments

 1. Sup

  Itsellä olisi töihin paluu edessä huomenna. Treeneissä on tullut jo käytyä jonkin verran, edelleen oikutteleva lantion seutu rajoittaa joka tapauksessa treenien lisäämistä. Tosin ilmoittautuin syyskaudeksi vesijumppaan(?). Jos se tasapainottaisi salia ja pyöräilyä sen verran että lantio/selkä pysyisi kivuttamana. Alunperin kuvittelin kesän aikana kehittäväni juoksukuntoani mutta helteet teki sen että ei ole tehnyt mieli juosta, sen sijaan olen uinut monissa eri järvissä! Ehkä joskus lapsuuden kesissä on tullut uitua yhtä paljon.
  Kaiken kaikkiaan en valita, kesä on ollut hyvä 🙂

 2. Mertsa

  Mikä sun työmatkan pituus on suuntaansa? Mietin vaan et pystyiskö sitä ite vielä yhdistämään pyöräilyn ja treenin, vai meneekö jo ylitreenaamisen puolelle. ?

  • Lotta

   Mulla on vajaat 8 km suuntaansa, hyvin pystyy yhdistämään muunkin treenin. Ja suoraan palaveriinkin menemisen, jos sietää lievää hikisyyttä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén