Kaupallinen yhteistyö: Helsingin Polkupyöräilijät

Olen huristellut viimeiset kaksi viikkoa sähköpyörällä osana Helsingin Polkupyöräilijöiden Sähköpyöräilyn monet kasvot -kampanjaa. Olen aikaisemmin kokeillut sähköpyörää vain Alpeilla, joten on ollut mahtavaa makustella, voisiko sähköavusteisesta fillarista olla oman arjen helpottajaksi.

Tällaisia huomioita olen tehnyt sähköpyörällä rallatellessani:


1: Sähköpyörä on erinomainen arjen kulkupeli

Osasin arvata ennalta, että eniten iloa sähköpyörästä olisi arjessa ja työmatkoja kulkiessa. Sain testiin Orbean Keram SUV -pyörän, joka on varsinainen pyörien katumaasturi: se sopii sekä kaupunkiajoon että helpompaan maastoon. Ihmisenä, joka kulkee käytännössä kaikki arjen siirtymät pyörällä, olen hieman alistunut siihen, että olen aina perille päästyäni vähän hikinen ja hengästynyt. Nyt palaverikeikat ja asioiden hoitaminen sujuivat helposti myös siistimmissä vaatteissa.

Ihmisenä, joka kulkee käytännössä kaikki arjen siirtymät pyörällä, olen hieman alistunut siihen, että perillä paita ja pää ovat aina vähän märkiä (”anteeksi kun olen vähän hikinen” on ollut avauslauseeni niin kansainvälisen pörssiyrityksen tapaamisessa kuin asuntonäytössä). Sähköpyörällä kehtasi lähteä liikkeelle siistimmissäkin vaatteissa, eikä superhiki päässyt tulemaan edes kuorivaatteissa polkiessa. Tosin mikään mopo sähköpyörä ei ole, eli polkemaan kyllä joutuu.

Keram SUV:ssa on massiivinen etu- ja takatarakka, eli isommatkin kantamukset sai kyyditettyä ilman autoa. Esimerkiksi päivä, jolla kävin viemässä kirjoja kirjastoon ja hakemassa ison laatikon postista, oli täydellinen keikka sähköpyörälle: maantiepyörällä kahdeksan kilometrin reissu olisi ollut nopea mutta laatikon kuljettamisen kannalta todella hankala, julkisilla operaatioon olisi mennyt yli tunti, ja autolla useamman kantakaupunkipysähdyksen reissu olisi ollut hankala.


2: Sähköpyörän kantama on yllättävän hyvä

Yksi syistä, miksi en ole harkinnut sähköpyörän hankkimista, on ollut oletukseni siitä, että sitä pitää olla lataamassa koko ajan. Testipyörän kantama oli eco-moodissa jopa 130 kilometriä, mikä oli iso yllätys. Isommilla avustuksilla ja metsässä rällätessä akkua toki kuluu paljon nopeammin, mutta viikon perusmatkat ja viikonlopun munkkilenkit sain hoidettua helposti yhdellä latauksella.


3: Sähköpyörän hinta on tullut alas

Toinen olettamani sähköpyöristä on ollut, että ne ovat ihan älyttömän kalliita, vaikka sähköpyörien hinnat ovat tulleet alas viime vuosien aikana. Jos on mahdollisuus hyödyntää työsuhdepyöräetua, muuttuu pyörän hankinta vielä halvemmaksi.

Halpoja sähköpyörät eivät toki ole, mutta hinta kannattaa suhteuttaa käyttötarkoitukseen, käyttövuosiin ja siihen, millaisia kustannuksia muilla peleillä kulkemisesta syntyisi. Etenkin jos on ajatuksissa korvata auto sähköpyörällä, kannattaa vertailla eri ajokkien kuukausittaista kustannusta.


4: Sähköpyörällä voi myös retkeillä

Sähköpyörän ei tarvitse olla pelkkä arjen kulkupeli, vaan sillä voi myös retkeillä. Yhden yön pyöräretki sujuu helposti (ja jos latausmahdollisuuksia löytyy, mikseivät myös pidemmät retket), eikä tarakallisella pyörällä tarvitse harrastaa samanlaista grammanviilausta kuin omin voimin toteutetulla bikepacking-reissulla.


5: Sähköpyörällä ajaminen on hauskaa

Tämä oli yksi eniten itseäni ilahduttaneista asioista sähköpyöräilyssä. Testipyöräni on etujousitettu, joten olen rällännyt sillä tietenkin myös maastossa. Painavuutensa takia se ei toki ole mikään unelma-ajettava teknisessä maastossa ja jyrkässä alamäessä pitkä perä rupesi herkästi heittämään, mutta helpommat polut ja napakatkin ylämäet pääsi hurauttamaan vauhdilla. Varoitus: turbovaihteella pyörä lähtee helposti käsistä!

***


Pian on aika palauttaa pyörä takaisin iBikelle, ja fiilis on vähän haikea. Tavallaan tekisi mieli hankkia sähköpyörä ympärivuotiseen työmatkakäyttöön. Pyörien sopiva määrähän on se kuuluisa n+1, jossa n=nykyisten pyörien lukumäärä…


ps. Jos koet fillaroinnin sydämen asiaksi ja haluat olla mukana edistämässä pyöräilyä sekä kunnallisella että valtakunnallisella tasolla, kannattaa liittyä HePon jäseneksi! Nyt voi liittyessään vielä voittaa sähköpyörän, tarkemmat tiedot täältä.

Kuvat Ville Lahtinen / Soma Idea