Olipa kerran lauantai. Vantaan Martinlaakson juna-aseman nurkille oli avattu uusi LadyLine-jumppakeskus, jonne Helsingin keskustasta tuttu HiMO Club on levittäytynyt. Keskuksessa vietettiin avajaisia, ja Teris-Sofia oli innostuksissaan agitoinut kaikki neljä Teräsmeduusaa paikalle. Paitsi ettei sitten päässytkään itse paikalle. Eikä Miiakaan. Näin ollen Nina ja Lotta edustivat joukkuettamme Kangoo Jumps -uutuustunnilla. Miten kävikään, kun ristiinkuntoilija ja kotijoogi heittäytyivät kengurukenkäjumppaan?

Miten Kangoo Jumps -tunnille kannattaa valmistautua?

Ihan ensiksi kannattaa selvittää, mistä oikein on kyse. Itsehän hoksasimme vasta tunnin alkaessa, että kyseessä on musiikin tahdissa tapahtuva aerobic-henkinen ryhmäliikunta. Fiksu toki olisi tajunnut päätellä tämän spekseistä (liikuntakeskus, kengurukengät jne.), mutta ei meillä Teriksissä ole tapana miettiä asioita läpi ennen niihin ryhtymistä. Yksi ilmoittaa kaikki ja 25-50 % tulee paikalle.

Varusteeksi riittävät normaalit sisäliikuntavaatteet. Kannattaa laittaa pitkät lahkeet tai sitten pitkät sukat, jotta kenkien varret eivät hierrä. Jos nilkkasi pilkottavat, saat lainata järjestäjältä vain vähän käytettyjä pitkiä sukkia. Namskis.

Millaiset ne kengät olivat?

Vähän kuin 90-lukulaiset rullaluistimet tai laskettelumonot, joiden alle on laitettu joustavat osat. Lajihan on keksitty jo 90-luvulla, mutta kuten tunnettua, meille peräpohjolaan asiat tulevat aina muutaman vuoden jälkijunassa.

Alkuun kengät tuntuivat mahdottoman epävakailta. Oli pakko teputtaa paikallaan, jotta pysyi yhtään pystyssä, mutta jutusta pääsi jyvälle onneksi nopeasti. Tosin jos on kaksi vasenta jalkaa eikä aerobic muutenkaan luonnistu, voi olla hitusen haastavaa pysyä liikkeissä mukana JA pomppia kengurukengillä yhtä aikaa.

Mitä tunnilla tapahtui?

Erilaisia askelkuvioita, kyykkyjä ja pitoja diskojytkeen tahdissa. V-askel!

Mikä fiilis oli tunnin jälkeen?

Hikinen. Ninalla oli hikeä silmissä.

Kenelle suosittelette Kangoo Jumps -tuntia?

Ryhmäliikuntatyypeille, jotka haluavat lisämaustetta normaaliin aerobikkaamiseen. Tai hyppelyfanaatikoille.

Erikoista?

Kengurukenkiä voi ostaa myös kotiin. Sopivat kuulemma hyvin lenkkikengiksi. How 90’s!

Terkkuja?

Sofia, seuraavan kerran kun järkkäät jotain, tulet kyllä itsekin paikalle!

Kangoo Jumps -tunneilla voi käydä ainakin HiMO Clubin Martinlaakson toimipisteessä ja Turun hoodseilla useammassakin paikassa. Sinne tämä villitys on levinnyt jo muutama vuosi sitten ja itse laji on vajaat kolmekymmentä vuotta vanha. Esitteen mukaan hyppykengät on alunperin kehitetty kuntoutusvälineiksi, ja ne vaimentavat selkään, polviin ja lonkkiin kohdistuvia iskuja jopa 80 %. Lue lisää vaikka turkulaisten kenguruharrastajien nettisivuilta.