Teoriassa voisin joogata ihan missä vaan

Yhteistyössä Yogaia.

Joogaa missä tahansa! Kotona, matkalla, laiturinnokassa! Notkea elämä odottaa vain nettiyhteyden päässä!

Nettijoogapalvelujen lupaukset ovat houkuttelevia, mutta onko niistä yhtään mihinkään?

Internetitse pyöriviä joogapalveluja, kuten Yogaia, on ollut jo jonkin aikaa, ja olen niitä aiemminkin testannut. Pysyvään käyttöön mikään ei kuitenkaan ole jäänyt. Ehkä olisi syytä, koska en saa kovin usein lähdettyä joogatunnille. Ja varsinkin siksi että olen jäykistynyt toooosi paljon, nyyh.

Paikoissa joissa netti ei pätki ja syystä tai toisesta (vauva, pienet lapset, vaikeat yhteydet tms.) joogatunnille on hankala mennä, Yogaian tapaiset palvelut ovat hyvä juttu. Mutta onhan niissä ongelmansa.

Tai pitäisikö ehkä ennemmin sanoa että ongelma on käyttäjän päässä…sillä itselläni vikana on ainakin klassiset joka sunnuntaijoogille tutut emmääjaksa-asanat sekä se, että jos katsoo tallennetta, ei tiedä tekeekö liikkeet oikein.

Emmääjaksa ykkönen on tietysti se asana, kun tiedät että nyt olisi hyvä vähän joogata, mutta olet että emmääjaksa ja jäät lojumaan niille sijoillesi. Emmääjaksa kakkonen on se, kun teet tallennettua tuntia ja ohjaaja sanoo että nyt vinyasa, ja olet ihan että tee yksinäs et sä mua määrää, ja menet makaamaan matolle. Tai joku tosi lusmu ehkä menee keittiöön syömään Nutellaa purkista, välivinyasan aikana kun ehtii hyvin vetäistä lusikallisen. Siis veikkaan että ehtii, en tietenkään toimi näin, ruumiini on temppeli halojaa.

Varsinkin kokemattomalle joogaajalle myös asanoiden oikeanlainen toteuttaminen voi olla ongelma. En ole mikään uuvelo ensikertalainen, mutta itsekin näin vasta kuvista, että ei siellä nyt kaikki ihan putkeen mennyt.

Yogaiassa on myös livetunteja, jolloin ohjaaja näkee sinut kameran kautta (jos haluat), mikä jeesannee. Kovin henkilökohtaista ohjaus ei silloinkaan tietysti voi olla, mutta tyhjää parempi.

Eniten parhautta palvelussa on se, että se toimii myös puhelimella. Eli sen joogatuokion voi ihan tosi vetäistä missä tahansa missä on netti. Olen tässä harkinnut että otan puhelimen ja maton mukaan ja menen joogaamaan ulos, mutta toistaiseksi olen tehnyt vaan emmääjaksa ykköstä.

Toinen erinomainen hetki käyttää Yogaiaa olisi se, kun lojuu hotellihuoneessa työmatkalla ja hotellissa ei ole salia. Tämän kyllä testaan vielä joskus. Ehkä jopa pian! Jos jaksan!


Käytän Yogaia-palvelua maksutta.

Previous

“Tehän kaipasitte vaaraa ja seikkailua” eli toinen versio tapahtuneesta

Next

Noin viikon olu(e)t: 48 eiku 54 tölkkiä espanjalaista lageria

2 Comments

  1. Mä olen joogannut aika paljon Yogaian kanssa nyt kun asun paikkakunnalla, jossa ei ole minkäänlaista joogasalia tai kesäkautena edes yksittäisiä tunteja tarjolla. Mulle se toimii ihan hyvin. Oikeastaan enemmän on tullut joogattua, kun tunnin voi aloittaa koska vaan itselle sopii. Ainoa mitä kaipaan on henkilökohtainen ohjaus ja se, että opettaja tulee avustamaan joissain asanoissa.

    • Sofia

      Joo just tommoisessa tilanteessa toi on tosi hyvä. Muutenkin pidän ideaa ihan loistavana, oon vaan niin saamaton ite ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén