Teräsmeduusain päivystävästä trendikyttäämöstä morientes. Kentälle soluttautuu tänään Sofia.


Olen aina ollut sitä mieltä, että miksi käyttää housuja jos voi olla ilman. Riemukseni trendikytän kiikariin osui mieletön lookki: pelkkä iso collari tai huppari ja sukkahousut. Ei housuja, ei legginsejä. Kuulostaa mahtavalta, ja minun kieroon makuuni myös näyttää.

Mutta silti. Pelkkä paita ja sukkahousut. Lähes neljäkymppisellä normaalivartaloisella mutsilla. No mikäs tässä, ritari Ässä, housut naulaan ja skumppabileisiin pelkässä collarissa.

Kaikki alkoi tästä kuvasta:

Verkkosukathan ovat nyt nekin hot hot hot. Eräs “trendsetteri” minut jo fishnetiin pukikin – ja sanottaisiinko että se näytti…kiinnostavalta. (Kuvat asusta jäävät privakäyttöön. Ne eivät ole mitenkään päin julkaisukelpoisia edes tällaisessa aikuisyleisön blogissa, sorze.)

Vaikka verkkosukkikset kiinnostavatkin, kohteenani olevaan torstai-illan skumppatilaisuuteen ne tuntuivat liioittelulta. Valitsin Gina Tricot’n collarin pariksi paksut sukkahousut.

Jo kotona ahdisti. Kun nostin käsiä, paita oli vyötäröllä. Ovesta astuttuani keksin, että sukkikseni olivat väärin päin. Palasin rappuun tarkistamaan asian. Ei, kunhan hermostuksissani sekoilin.

Pääsin ulko-ovelta kymmenisen metriä kunnes nuorisolaistyttö jo tuijotti collarini helmaa merkitsevästi. Teki mieli huutaa että olet oikeassa, minulla ei ole housuja!

Collegepaita ja chocker Gina Tricot.

Omistan kyllä yhtä lyhyitä mekkoja ja vielä lyhyempiä sortseja. Sukkahousuistani ei juurikaan näkynyt läpi. Silti asu tuntui sopimattomalta. Kaiketi sama homma kuin bikinien ja alusvaatteiden kanssa: ensimmäiset saattavat paljastaa enemmän, mutta vain jälkimmäisissä ei sovi esiintyä julkisesti. Kulttuurisia kummallisuuksia. Johtuisiko vainoiluni siitä, että sukkahousut koetaan alusvaatteeksi?

Juhlan aiheena oli se, että Fresitaa on myyty Suomessa nyt kymmenen vuotta. Tässä opettelen tekemään siitä drinksuja.

Juhlissa olin epävarma olostani ehkä puolitoista tuntia. Sen jälkeen aloin suhtautumaan paitaani mekkona. Kun olin jo unohtanut koko asun, juhlien tyylikkäät ulkomaalaisvahvistukset luulivat minua muotibloggaajaksi. Ha!

Jatkoilla esiintyi Irina. Hänellä oli päällään paitapusero ja ylipolvensukat. Mitäs me edelläkävijät!

Kotimatkalla olin jo täysin sinut pöksyttömyyteni kanssa. Samalla muotoutui trendikytän tuomio: kyllä nämä jutut tiedettiin jo keskiajalla. Housut ovat paholaisen keksintö ja joutavat roviolle!

P.S. Seuraavaksi sitten tämä asu?