Tulipa käväistyä Tukholmassa päiväkseltään. Oli aika mukava käydä siellä ilman mitään lukkoonlyötyä ohjelmaa, vain tallustelemassa ja katselemassa.

Ihan turreina siellä sitten tallusteltiinkin. Kävimme Gamla stanissa ostelemassa postikortteja kuningasperheestä, ja sitten suuntasimme keskustaan. (Ai miksi kortteja? No tietenkin siksi että voimme kehystää ne ja pistää lipaston päälle muiden perhekuvien joukkoon, tiätty.)

Kävimme syömässä Motherissa (Mäster Samuelsgatan 19), josta saa salaatteja, kulhoja, keittoja ja wrappeja täytettynä yliterveellisillä ainesosilla (kaikki annokset ovat gluteenittomia ja sokerittomia ja vegaanisiakin, jollet ota lisäfylliksi esim. lohta). Makumaailma on vähän aasialaishenkinen, hinnat kohtuulliset, ja ruoka maistuu myös ei-viherpiipertäjälle. Lounasaikaan on jonoa, mutta se vetää kyllä nopsasti.

Eniten olisi kiinnostanut ostaa tuo ylläoleva A Public Announcementin rapupaita, 100% kashmiria. Mutta en raatsinut kun hintaa oli 320 euroa… Mutta nuo rapuset! Ehkä Miia neuloo minulle rapuvilliksen jos oikein nätisti pyydän (ja oluella lahjon)?

Keskustan Åhlénsin alakerran Hemköp oli rempassa, joten lempparikarkit ja Lokan parhaat erikoisvissyt jäivät ostamati. Onneksi sentään folköliä saatiin!

Meidän oli tarkoitus mennä vielä Fotografiskaankin, mutta jäimme sitten sen verran pitkäksi aikaa pyörimään kauppoihin, että emme menneetkään – muuta kuin museomyymälään!

Mitä sitten raaskin ostaa, on ylläoleva muki jonka sisäpohjassa lukee du är. Ostin toisenkin, sen kylkitekstissä lukee bäst. Normisti inhoan kaikkea tekstisälää (siis luoja ne sisustuskyltit joissa lukee jotain live love laugh -tuubaa!!!), mutta nyt hempeyksissäni olen sitä mieltä että nämä ovat varsin kivat.