Olet mitä syöt -ohjelman touhu ei yllätä yhtään

Järkytyitkö Olet mitä syöt -ohjelmasta? Hyvä.

Se, että ohjelmasta tuli haloo, on hyvä juttu. Vaikkakin se on hiukan erikoista.

Aluksi sanon, että ohjelma oli meillä auki vain hetken. Mitään syväanalyysiä en siis voi tehdä. Mutta ne muutamat minuutit riittivät. Harvoin tulee tilannetta, jossa pitää huutaa kuin kasarimutsi nähdessään telkkarissa kuuman seksikohtauksen: tällaista saastaa ei meillä katsota!!, mutta nyt tuli.

olet mitä syöt

Muutama minuutti riitti siihen, että huomasi ohjelman tuputtavan vanhanaikaisia ja sairaita ajattelumalleja. Vanhanaikaisia ja sairaita, mutta ei poikkeuksellisia. Siksi kohu tavallaan yllättää.

Aivan täsmälleen samoja juttuja nimittäin on kuullut ja kuulee kaikkialla. Kotona, kavereiden kotona, ohjaajilta, valmentajilta, naistenlehdistä, blogeista, saiteilla, kahvipöydissä, juhlissa, kuntosaleilla – ja terveydenhuollon ammattilaisilta.

Se, että ohjelmassa mielipiteitä tylyttää lääkäri, on erityisen huono juttu. Mutta ei suinkaan harvinaista.

Olet mitä syöt -ohjelma yksinkertaisesti toistaa niitä näkemyksiä ja käsityksiä, jotka ovat yhteiskunnassamme vallalla. Niitä syyllistäviä, tuomitsevia ja yksinkertaistavia näkemyksiä, joita jauhaa ja ajattelee ehkä sinunkin ystäväsi, naapurisi, sairaanhoitajasi, personal trainerisi ja kenties myös sinä itse.

Aika selvää on, että eivät ne ole tätä melko ylipainoista ja sairastelevaa kansaa onnistuneet pelastamaan. Vaikea nähdä, että ne ohjelmassa toimisivat yhtään sen paremmin.

Vai uskotko sinä, että syyllistäminen, pilkkaaminen ja ruokien jakaminen hyviin ja huonoihin on oikeasti avain terveyteen ja terveelliseen, hyvän olon painoon? Ehkä et, ja siksi oletkin tuohtunut.

Ja se on hyvä.

Kuvituksena pari viime aikoina syömääni asiaa, poislukien ylälaidan kurpitsat, jotka ainoastaan kuvasin.

Previous

Siis onko tämä aina sattunut näin paljon?!

Next

Hello darkness my old friend

1 Comment

  1. Cara

    Huoh.. Syyllisyydellä ihmiset laihtuvat, mitä syyllisempi olo, sitä parempi.

    Patrik Borg käy sentään puhumassa tv:ssä välillä vähän modernimmasta näkemyksestä laihduttamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén