Sanoin tänään lapselleni että voisin myydä hänet sirkukseen. Tai siis että hän voisi aloittaa työt sirkuksessa koska on niin taitava. Hän vastasi “muuten joo mutta vihaan esiintymistä”. Sama juttu minulla itselläni. Siksipä on vähän outoa, että valitsen usein lajeja, joissa usein esiinnytään.

Paitsi minä, minä en esiinny. Ja se on hyvä se.

Olen nimittäin aloittanut nyt big time -panostuksella uuden lajin, elikkäs tribal fusion bellydancen. Käyn kahdella tunnilla viikossa enkä oikeastaan uskalla laskea paljonko jouduin siitä pulittamaan. Varsinkaan kun sen suhteuttaa siihen, mikä on kykyni liikuttaa edes käsiä ja jalkoja yhtä aikaa.

Tribal fusionhan on siis vatsatanssipohjainen laji, jossa on vaikutteita katutanssityyleistä ja flamencosta. Se tuntuu myös aika railakkaasti kulttuuriselta omimiselta, mutta toisaalta siinä omitaan vähän kaikkialta, enkä varsinaisesti voi väittää että välittäisin.

Ei liity asiaan, mutta kun nyt muissa puuhissa joutui kaapuun niin menkööt.

Kahteen sanaan tiivistettynä touhu on vatsatanssia gooteille. Lajin valitsin perinteisillä kriteereillä: hyvä musa, nätit vaatteet.

Se vaan, että niitä nättejä vaatteita käyttääkseen pitäisi esiintyä. Noh. Katsoin toissatunnilla itseäni peilistä kun tein bodywavea (aalto mikä kulkee kropan läpi joko rintakehältä lantioon tai toiseen suuntaan). Näytin siltä, että noro olisi juuri iskenyt ja hetkenä minä hyvänsä ryöpsähtäisi yrppä katsomoon.

Sitten tehtiin jotain muuta, minkä hybriksessäni ajattelin menevän ihan nätisti ja vilkaisin peiliin. Tällä kertaa näytin siltä, että parsakaalia olisi mennyt henkitorveen ja aiheutuisi helvetinmoinen polemiikki kun joku tajuaisi sen, toivottavasti ennen kuin on liian myöhäistä.

Sitten semmoinenkin juttu on, että en ole ihan varma onko fyysisesti mahdollista tehdä molemmilla olkapäillä salmiakkikuviota yhtä aikaa eri suuntiin.

Tämä nyt ei varsinkaan liity. Mutta kun ei ole tunnilta kuvia, niin tässä eksoottinen koiran vuoden toivotus.

Sekä vielä se, että minulla on tunnetusti rytmi veressä, mutta kun se on epärytmi. Ollakseen goottein huojuntaa, tribalissa on hirveästi tarkkoja iskuja ja aksentteja, joista olen aina joko myöhässä tai edellä.

Mutta jos joskus pääsen näistä pikkuongelmista niin esiinnyn. Kutsun teidät kaikki katsomaan mutta toivon että ette tule.

Tribal Fusion Bellydancea voi harrastaa Helsingissä Himo Clubilla, Laura Lunan tunneilla ja Tribal tanssin keskuksessa ja Tallinnassa Müstika Studiolla.