Kuten jo aiemmin todettiin, sienimania valtaa ihmisen syksyisin. Mutta mitä niistä sienistä sitten keksisi kokkailla? Tässä pari erinomaisen hyvää ja helppoa suppilovahveroreseptiä.

Suppilovahveropasta

Suppisruokien klassikko. Ei mikään terveysruoka, mutta tajuttoman herkullista.

sipulia
valkosipulia
suppilovahveroita
pekonia
kermaa
mustapippuria
pastaa
parmesania

Kuullota sipulit. Viskaa ensin pekonit ja hetken päästä sienet sekaan (ahkera toki paistaa sienet erikseen ensin, mutta ei se oikeasti ole välttämätöntä), kaada sekaan kerma ja keitä kasaan. Tarjoile pastan kanssa. Raasta päälle parmesania.

Suppilovahvero-ramenkeitto

Käden käänteessä valmistuva herkullinen nuudelikeitto sopii kalsean syyspäivän lounaaksi. Resepti on mukaelma Meillä kotona -lehden reseptistä, mutta kotoa ei sattunut tähän hätään löytymään sakea, pinaattia tai kevätsipulia, joten jätin ne välistä ja hyvää tuli silti. Reseptin määrät yhdelle.

Liemi:
2,5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
loraus Ponzua
1/2 kanaliemikuutio
chiliä viipaloituna
valkosipulia viipaloituna
inkivääriä viipaloituna

Sienet:
suppilovahveroita
valkosipulia viipaloituna

Keitetty kananmuna
Nuudeleita

Keitä ensin liemi: kiehauta ainekset kattilassa ja anna hautua. Jos jaksat, siivilöi liemi, jos et niin ei se mitään. Keitä nuudelit. Paista suppikset pannulla valkosipuliviipaleiden kera. Kaada liemi nuudelien päälle kulhoon ja lisää kiinteät ainekset päälle.

***

Kyselin Instagramissa suosituksia suppisruoista, ja moni suositteli suppilovahveropiiraan tekemistä. En ole piirasihminen, mutta jos olisin, tekisin sellaisen ehdottomasti.

// Sieniä ja paljon muuta Instagramissa: @lottapumpui