Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Tällä viikolla meduusat ovat ihan pihalla. Kuten yleensäkin, mutta tällä kertaa myös fyysisesti.

Päiväretkiä turskan ja öljyn maassa

Meduusojen eräjorma-osasto (eli Lotta ja Sofia) haaveilee tasaiseen tahtiin reissusta Lofooteille ja/tai Senjaan. Hinkua ei helpota Harri Ahosen Pohjois-Norjan rannikkoreitit -kirja. Kyseessä on vaellusopas päiväretkille, ja sen kuvat varmasti taivuttelisivat lämpöön halajavan Miiankin mukaan pohjoiseen!

Kirjassa esitellään lähes sata päiväretken pituista vaellusreittiä.

Omalla riskillä voit tsekata myös Ahosen aikaisemmat vaellusoppaat
Keski-Skandinavian vaellusreitit ja Pohjois-Skandinavian vaellusreitit.

 

Meduusan luottokengät

Nina sai testiin Merrellin All Out Crush Light -kengät. Lotta ja Sofia ovat juoksennelleet samoilla niin Alpeilla, Nuuksion maratonilla kuin tulivuoren rinteelläkin. Molemmat kiittelevät keveyttä ja tatsia alustaan.

Entä mitä sanoo Nina? Ihanan kevyet, asialliset pohjakuvioinnit. Hyvä kepeä peruskenkä, jota voi tällaisena jalkapohjavaivaisena muunnella erilaisilla pohjallisilla.

 

Juoksemalla Everestille? Mikäjottei!

Kilian Jornet, puoliksi mies, puoliksi vuorikauris, on yksi maailman parhaista vuorijuoksijoista. Perinteisen kisaamisen ohella Kilian tekee jos jonkinlaisia ennätyksiä ja hankkeita. Summits of My Life -projektin myötä hän yrittää lyödä vuortenhuippujen nopeusennätykset. Juoksemalla ylös, juoksemalla alas. Mikäs siinä.

Nyt Kilianin tähtäimessä on maailman korkein huippu. Hän yritti Everestille jo kerran, mutta sääolosuhteet eivät antaneet myöden huiputusyritykselle. Tällä kertaa on määrä onnistua ja tehdä uusi pohjoisrinteen nopeusennätys, ilman lisähappea ja mahdollisimman vähillä varusteilla. Jännityksellä odotamme, mitä tuleman pitää. Projektia voi seurata täällä.

 

Polkaise pajalle, autat syyrialaisia

Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktio-kamppis starttaa 1.5. Ideana on, että pyöräilyintoiset kollegat kasaavat joukkueen, ja työnantaja maksaa SPR:lle euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Lahjoituksilla tehdään terveystyötä Syyriassa.

Siis raitista ilmaa, treeniä, ei stressiä julkisilla tai omalla autolla kulkemisesta, voi leuhottaa töissä reippaudellaan ja vielä auttaa niitä, joilla menee todella paljon huonommin. Kaikki voittaa. Lue lisää täältä.

Lotta ja uskollinen ratsu, Pelagon Saimaa.