Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Suosikkipalstanne on täällä taas! Tällä kertaa ruodinnassa meille rakkaita mutta hieman tuunattuja asioita. On myös vuoden tärkeimmän juhlan aika (eikä se ole sitä mitä luulet).

Breyers-proteiinijäätelöt

Kävimme taannoin maistelemassa Breyersin uusia proteiinijäätelöitä. Korkeaproteiinisia maitopohjaisia jäätelöitä on saatavilla kolmessa eri maussa: purkissa minttusuklaa ja cookies & cream sekä patukkana vanilja-karamelli. Purkki sisältää proteiinia 20 grammaa ja patukka 6.

Alkuun vähän epäilytti, toimisiko prode jäätelössä ja pystyisikö maitoproteiinin makua naamioimaan millään. Mutta pelko pois, ihan hyvää oli! Proteiinin perusmakua on haastavaa naamioida, mutta etenkin minttusuklaavaihtoehdossa proteiini oli onneksi vain pieni sivujuonne.

Samanlaista suurta tyydytystä kuin normiversio ei prodejäätelön syöminen onnistu tuomaan, mutta jos kaipaa parempaa omaatuntoa kiskoessaan jäätelöä, on tämä siihen tarkoitukseen kelpo vaihtoehto. Huomautettakoon vielä, että ihan pelkkää terveyskamaa jäde ei kuitenkaan ole: puolen litran minttusuklaatonkan syötyään (ja puolen litran tonkkahan on tunnetusti jäätelön syömisessä se minimimäärä) on vetänyt kitusiinsa 340 kilokaloria ja 21 grammaa sokeria.

Pyöräilyä Itämeren tutkimuksen hyväksi

Itämeren hyväksi työtä tekevä pullovesiyritys Dropp ja sähköpyörävalmistaja Wheelström ovat lanseeranneet yhteisprojektina sähköisen mummopyörän, jonka hinnasta lahjoitetaan 200 euroa Itämeren tilaa kartoittavalle MONICOAST-projektille.

Ensi alkuun pyörään tutustuessa oli samanlainen epäilys kuin proteiinijäätelön kanssa. On otettu asia jota rakastamme (jäde, fillari) ja tuunattu sitä hyödyllisellä mutta hieman epäilyksiä herättävällä asialla (prode, sähkö). Tavallaan siitä on tehty parempi, mutta onko se enää sitten sama asia?

Ei sillä, etteikö sähköfillarilla olisi ilo ajella: hikipettereinä kaduilla ja palavereissa liikkuville Teräsmeduusoillekin sopisi välillä fillaroida kevyesti ja sujuvasti – ja jos sen voi vielä tehdä tukien lähimeremme tutkimusta, sen parempi. Dropp x Wheelström -fillari on mummomallinen, sievän retro ja sähköavusteisena mahdottoman kevyt polkea. Suosittelemme lämpimästi harkitsemaan, jos fillaroinnin ensisijainen tavoite on päästä kätevästi ja liikoja hikeentymättä paikasta toiseen.

Dropp x Wheelström -fillarin voi ostaa Wheelströmin verkkokaupasta.

Vuoden paras juhla: Lidlin Alpenfest

Mainosmiehen suurin haave on se, että mainoksen nähtyään kuluttaja hyppää sohvalta ylös, huutaa ilosta brändin nimeä ja vaatii puolisoaan käynnistämään auton. Näinhän ei vain koskaan oikeasti käy.

Paitsi kun Lotta näki telkkarista Lidlin Alpenfest-mainoksen. Pahoittelut Munkinseudun asiakkaille, jos keskiviikkona ilta-aikaan kuulitte outoa “Alpenfeeeeest! Kyllä!”-mölinää naapurustossanne. Mutta ilolle on syytä: Alpenfest on vuoden paras juhlapyhä (ainakin Teräsmeduusojen vuoristokääpiöjaoston mielestä). Spätzleä! Schupfnudeleita! Makkaroita! Alppijuustoa!

Erityisvinkkinä mainittakoon minikokoiset uskomattoman maukkaat kestomakkarat, joita Lotta pakkasi mukaan myös viime vuoden Vaarojen maratonille. Mikään ei ole parempaa kuin kaivaa jossain 35 kilometrin jälkeisessä väsymyksen alhossa Alpenfest-kyrsä esiin ja tarjoilla sitä geeleihin kyllästyneille kanssakulkijoille.