Sunnuntain kunniaksi testataan yläkropan voimaa! Esimerkkiä näyttää Teristen voimanainen Miia.

Yksi jaloimpia yläkropan voiman mittareita on leuanveto. Tuo koululiikunnan kauhistus ja melkein missä tahansa toteutettavissa oleva liike onkin joulukalenterimme kolmas luukku: Kuinka monta leukaa menee myötäotteella juuri tänään? Kommentoi alle, voittajalle jos ei muuta niin ainakin oikeus kehuskella!

Meidän puolesta esimerkkiä näyttää Miia kahdellatoista toistolla. Miia lohduttaa kadehtijoita, ettei ole leuanvedossa mikään luonnonlahjakkuus, vaan sai ensimmäisen leuanvetonsa vuonna 2014. Parannusta edelliseen ennätykseen tuli sunnuntaijumpalla kolme toistoa.

Miian esimerkistä innostuneena voimiaan kokeilee myös Lotta, jonka päivän tulos on kaksi ja kaksi kolmasosaa. Lotta puolustelee tulostaan sillä, että ei ole rannerikkonsa jälkeen vetänyt leukoja moneen kuukauteen ja on hankkinut sisäistä lisäpainoa tunti aikaisemmin lounasbuffetissa (Wieninleike, makkara, lohifileet sekä kaksi kippoa jälkiruokaa painavat sisuskaluissa ainakin pari kiloa). Keväällä meni vielä kahdeksan toistoa, joten nyt on syytä pistää harjoitteluhousut jälleen jalkaan ja alkaa kasvattaa voimia.

Ninan päivän kunto on kolme leuanvetoa. “Kolme on mun all time maksimi, en varmaan ikinä saa enempää. Paitsi jos treenais…” kuuluvat atleetin kommentit.

Jos leuanvedot eivät vielä kulje, kannattaa kokeilla lisätä voimia ensin tekemällä leukoja vastuskuminauhan kanssa tai harjoittelemalla negatiivisia leuanvetoja, joissa hypätään ylös tankoon ja laskeudutaan alas niin hitaasti kuin mahdollista. Jos leukoja menee muutama, mutta haluaisit lisää toistoja, Miian hyväksi havaitun leuanveto-ohjelman löydät täältä.