Kun seuraavan kerran selaatte Instagramissa hameväen juoksupuuhissa otettuja kuvia, tarkemmin ottaen juoksulenkillä otettuja selfieitä, kiinnittäkääpä huomiota erääseen seikkaan: hämmästyttävän monessa otoksessa kuvan kohde kenottaa kummallisesti pää vinksallaan tai oudossa itse otetussa sivuprofiilissa sen sijaan että kasvot olisivat ergonomisesti suoraan kohti kameraa. Oletteko koskaan miettineet miksi näin on? Minä olen, ja luulen tietäväni miksi.
Kyseessä on niin sanottu KVVM eli kaljuusvaikutelman välttämismanööveri. Tarvitaan asento, jossa näkyy paitsi pärstä myös tukka. Eikä ole aina kaikkein yksinkertaisinta saada molempia samaan kuvaan.
Antakaas kun havainnollistan:
Suoraan edestä otettu selfie, kun tukka on ponnarilla ja päässä vielä mahdollisesti panta, saa kuvan kohteen helposti näyttämään siltä, että tämä hurjastelee lenkkipoluilla niin sanotusti kattoluukku auki. Jos haluaa osoittaa että ei ole kalju, on pakko kääntää päätä niin että hiukset näkyvät jostakin kulmasta, kas näin:
Vaivalloisessa sivukallistuksessa hiukset saa näkymään edes hiukan, eikä look enää olekaan á la Mikko Mallikkaan isä. Etevimmät ottavat kuvan ns. lennossa, jolloin ponnari ikään kuin sporttisesti heilahtaa mukaan kuvaan. Tosielämässähän kukaan ei vietä aikaa tällaisessa ikävässä kenoasennossa, mutta koska juoksemisen tärkein maksiimi on tietenkin ABP, always be postin’, ja yhteiskuntamme suosii tukallisia naisihmisiä, hätä keinot keksii.
Iines
Me lyhyttukkaiset näytetään kaljuita pipo päässä, vaikka mitä manöövereitä tehtäis 😁