Treenaaminen on kivaa. Mutta on erityisen tärkeää tehdä juttuja, jotka eivät tunnu kivoilta.

Jos itse saisin päättää, tekisin treeniksi pelkästään maastavetoa ja tasavauhtisia lenkkejä. Siksi minun ei kannatakaan päättää itse vaan siirtää valta treeniohjelmasta muiden käsiin.

Varmasti on niitäkin, jotka pystyvät omine päine treenatessaankin harjoittamaan heikkouksiaan ja puuhastelemaan monipuolisesti, mutta itselläni tällaista itsekuria ei ole. Tiedän kyllä että apuliikkeet ovat tärkeitä, missä ovat heikkouteni ja miten niitä pitäisi treenata sekä millaisia treenejä ohjelmaan kannattaisi laittaa. Mutta tiedosta vain valitettavasti ei voi vetää yhtäläisyysviivoja toimintaan.

Tätä treeniä ei tarvinnut maanitella tekemään. Lyhyttä ja hapokasta, jalkavoimia vaativaa jumppaa tekisin vaikka joka päivä.

Otetaan esimerkiksi yläkropan työntävä ja vetävä voima. Tiedän, että ne ovat isoja heikkouksiani. Mutta harjoitanko niitä? Vaikka kotona olisi leuanvetotanko ja vastuskumppareita ja muutenkin mahdollisuus tehdä liikkeitä vaikka joka luojan päivä? No en. Koska en ole niissä hyvä, en pidä niistä, enkä siksi tee niitä ellei joku muu käske.

Ulkoinen vastuuvelvollisuus on erinomainen ja usein aliarvioitu motivaattori. Olisi toki hieno sanoa, että nyt noin vuoden verran jatkunut lähes jokapäiväinen 10-20 minuutin kehonhuolto olisi pelkästään oman itsekurin ja omistautumisen ansiota, mutta se olisi räikeä vale. Vähintäänkin puolina päivistä on tarvittu mieheltä maanittelua, lahjontaa ja painostamista, että olen saanut aikaiseksi venytellä (vaikeaahan se ei ole: joka päivälle on netissä ohjelma, sen kuin käynnistää läppärin ja tekee perässä). Ja se on tehnyt ihmeitä:

Tähän sopisi loppukaneetiksi joku ylevä motivaatiolause sinnikkyydestä ja itsekurista ja kuinka se on kuin lihas jota voi treenata. Mutta

Itsekurin sijaan haali ympärillesi ihmisiä jotka pakottavat sinut tekemään asioita joita et halua tehdä.

Such inspiration! Wow!

 

// Urheilua ja kaikkea muuta Instagramissa: @lottapumpui

// Uusimmat tämän blogin postaukset löydät täältä.