Hähää! Tällä kertaa kyseessä ei olekaan olut! Esittelemme nimittäin Ruotsin joululahjan maailmalle, jumalten nektarin julmustin.

Etkö tiedä mitä julmust on? Korjaa asia äkkiä lukemalla pidemmälle – kylmät sydämemme särkyvät siitä tiedosta, että jotkut ihmisraiskat joutuvat viettämään joulunaikansa ilottomasti kuivin suin.

Julmust on siis ruotsalainen, saksalaisen reseptin pohjalta kehitetty juoma. Kuulemma alkuperäinen resepti on lukittu kassakaappiin ja vain yksi henkilö tuntee sen kokonaisuudessaan!!!

Miltä se sitten maistuu?

Julmust on limpparia, joka näyttää kokikselle ja maistuu kokiksen ja kotikaljan sekoitukselta. Maussa on mallasta, karamelliaromeja ja häivähdys mausteisuutta sekä vaniljaa. Kerta kaikkisen herkullista!

Julmust ei ole siis varsinaisesti oluen makuista, mutta maistuu yleensä oluen ystäville. Sofian jouluun julmust on kuulunut jo vuosien ajan. (Nina ja Miia eivät ole tätä edes maistaneet.)Suomessa julmustia saa ainakin isoimmista kaupoista (ainakin Helsingissä) 1,5 litran pulloissa. Ikeassa oli ainakin viime joulun alla puolen litran pulloja. Pääsiäisen aikaan myynnissä on samaa juomaa, mutta silloin toki nimellä påskmust.

Oletko maistanut ja mitäs tykkäät?