Kalenterissa möllöttää monta peräkkäistä vapaapäivää. Ihanaa, kerrankin aikaa treenata! Eikun ei sittenkään, joulunahan pitää pötkötellä sohvalla suklaarasia kainalossa eikä vahingossakaan vilkaista lenkkareita! 17. luukussa Terikset ratkovat, miten on: saako joulunpyhinä lähteä jumpalle tai lenkille.

Sofia

Haluan ehdottomasti treenata jouluna kun on kerrankin aikaa ja voimiakin enemmän kuin arkena. Lisäksi jaksaa syödä enemmän! Musta liikkuminen jouluna on nimenomaan lepoa ja rentoutumista, mutta olen kyllä joutunut kuuntelemaan aika paljon kitinää siitä, että onko pakko ja että tällainen on pakkomielle. Musta on tosi outoa kuinka negatiivisesti jotkut suhtautuu, ikäänkuin se olisi joku pyhäinhäväistys. “Onko joulunakin pakko juosta?” No ei ole pakko, vaan se on kivaa.

Miia

Olen sekä treenannnut että varta vasten ollut treenaamatta jouluna. Ei ole oikein jyrkkää mielipidettä aiheeseen. Salillamme on jouluaaton perinteenä suorittaa hero-wodi “Seven“, joten jos olen sattunut olemaan tuolloin Helsingissä, olen oikein mielelläni käynyt sen tekemässä (vaikka se onkin aika kauhea treeni). Joskus olen myös käynyt Lappeenrannan salilla treenaamassa joulunpyhien aikaan, mikäli olen vaikuttanut siellä päin. Treenaan tai en, en kuitenkaan osaa muhjuta sisällä suklaarasian ja kinkun välimaastossa hortoillen, kyllästyn noin tunnissa, joten vähintäänkin menen näyttämään naamaani ulkoilmaan. Muiden jumppaamiset/jumppaamatta jättämiset eivät myöskään kauheasti kiinnosta, kunhan minua ei siinä sivussa velvoiteta mihinkään.

Nina

Mulla ei ole myöskään mitään ehdotonta kyllä/ei-kantaa liikkumiseen jouluna. Monet treenipaikat on kyllä kiinni, niin se rajoittaa semmoista vaikka ex tempore -uimista. Jos on joogahaasteputki päällä niin joogaan oletettavasti myös jouluna. Siinä saa vähän omaa aikaakin samalla. Ehkä jos jouluna on lunta, vois harkita semmoista pulkkamäki-tyyppistä liikuntaa.

Sofia

Se on kyllä tylsää, että Helsingin kaupungin sisäliikuntapaikat on kaikki kiinni. Ja monet muutkin palveluntarjoajat.

Lotta

Mä käyn jumpalla jos jaksan ja viitsin ja ruokakoomaltani kykenen. Sitä en kyllä tajua, miksi se on edelleen joidenkin mielestä jonkinlainen skandaali poistua kotoa joulunpyhinä!  Joskus olen käynyt itse asiassa Miian kanssa joko niiden salilla aattona tai sitten Lappeenrannassa kinkunsulatusjumpalla tapaninpäivänä, tai ainakin lenkillä kerran, pari. Ja koska joulua joutuu pääosin viettämään sukulaisten nurkissa, on hyvä käydä lenkin varjolla olemassa vähän aikaa rauhassa jossain polun varressa, vaikkei juokseminen suoranaisesti huvittaisikaan.