Helsinki-päivän kunniaksi Teräsmeduusat paljastavat Stadin parhaat mestat.

Paras uimaranta Helsingissä

Miia: Itse asiassa uimiseen soveltuu mielestäni paremmin joko järvivesi tai kunnollinen meri. Itämeren murtovesi on jotenkin lievästi ällöä, mutta käymme kyllä Mustikkamaalla uimassa paljon. Plussaa, että epävirallisilla rantaosioilla voi uida koiran kanssa. Toinen hyvä on Eiranranta, mistä voi hyppiä veteen.

Sofia: Riippuu siitä, mitä hakee. Hietsu on klassikko, jonne mennään hengaamaan ja näyttäytymään. Jos haluaa oikeasti uida, suosittelen Munkkiniemeä. Siellä vesi on yleensä Helsingin lämpimintä, ja poijujen välissä voi uida matkaa. Toinen hyvä vaihtoehto on Mustikkamaa.

Lotta: Oi Helsingin kesäyöt ja ex tempore -uimareissut, silloin paikalla ei niinkään väliä.

 

Paras uimahalli Helsingissä

Nina: Lasten kanssa paras on Malmin uimahalli.

Uimahyppyjaosto: Märsky.

Lotta: Lasketaanko Allas Sea Pool uimahalliksi?

 

Parhaat lenkkimaastot Helsingissä

Miia: Ei sillä, että varsinaisesti lenkkeilisin juurikaan, mutta hyviä on esim. Laajasalon rannat, Uutela ja Mustikkamaa. Keskuspuisto on kiva, mutta en vieläkään hahmota sitä ja kaikkialta on 1,5 km Pirkkolaan.

Sofia: Klassikkolenkki on Meilahti-Munkkiniemi-Kuusisaari-Lehtisaari-Keilaniemi-Lauttasaari-Ruoholahti-Hietaniemi-Meilahti. Vaikka siinä joutuukin pistäytymään Espoon puolella! Töölönlahden ympärijuoksemista suositellaan aina ulkopaikkakuntalaisille, mutta oikeasti se on ihan kammottava ja liian ruuhkainen.

Lotta: Paloheinässä on hienoja reittejä. Malminkartanon jätemäki on klassikko, mutta kannattaa muistaa myös Talin jätemäki. Paras reitti on tietenkin Munkkivuoren Donut Mountain Loop.

 

Paras sali Helsingissä

Lotta ja Nina: Kisahalli ja Ruskeasuon punttis ovat klassikoita, joissa pääsee aistimaan ennesaikaista tunnelmaa. Bonuksena nosteluseuraksi löytyy usein vanhoja ukkoja, jotka ovat voimailleet mestoilla vähintäänkin rakennusvuodesta saakka.

Miia: Pakko mainita myös kotisalini, Suomen suurin crossfit-sali Herttoniemessä. Muualla ei oikeastaan tule käytyä, meillä on kaikkea ja then some.

Sofia: Kannattaa muistaa kesäisin rannoilla olevat voimailupaikat, kuten Munkkiniemi Muscle Beach!

 

Paras ravintola Helsingissä

Miia: Syön todella todella harvoin ulkona (jos työpaikan lounasruokalaa tai Kallion noutoruokamestoja ei lasketa, eikä niitä kyllä lasketa). Taannoin työliitteisesti pääsin ravintola Gröniin, joka on lähinnä fine diningiä, mitä olen viimeisten vuosien aikana stadissa kokenut. Erinomaista sapuskaa ja viiniä oli.

Sofia: Viimeksi olen oikeasti vaikuttunut ravintola Nudesta. Superhyviä viinejä, joita voi myös tilata kotiin (tai hakea Tallinnan myymälästä). Ravintolaruoista kaikkein eniten syön Manskun Thai Ochan Pad Thaita, lasketaanko tätäkään?

Lotta: Lounasmestojen lisäksi tulee syötyä aika vähän ulkona. Keväällä olin tosi fiiliksissä Vibamista, jonka vermisellisalaatti maistuu ihan samalta kuin Vietnamissa.

 

Paras puisto Helsingissä

Sofia: Pikku Huopalahdessa Niemenmäen ja Pikku Huopalahden välillä sijaitseva osuus Tilkanniitystä on todella rauhallinen, hyvin hoidettu ja kaunis. Miinuksena vessan puuttuminen. Sibeliuspuistossa on myös rauhallista (jos aasialaisia turisteja ei lasketa), vessa löytyy ja pusikoista on suojaa yllättävällä sateella.

 

Paras retkikohde Helsingissä

Sofia: Saaret! Omalla tai reittiveneellä. Jos on aikaa ja kaipaa enemmän meritunnelmaa, kannattaa lähteä Isosaareen. Tänä kesänä yhteysaluksen lipun hintaan kuuluu myös sauna. Nykyinen suosikkini on Vallisaari, jossa on mukava kävellä ja katsella maisemia, se kun on paljon luonnontilaisempi kuin vaikka Suomenlinna.

Lotta: Pitkäkosken ympäristö ja päätös tietenkin Pitkäkosken majalle munkkikahville.