Sananen siitä, miksi fillarointi kannattaa aina.

Tänään oli taas tapahtumarikas pyörälenkki. Vaikka kilometrejä kertyi vain viitisenkymmentä, ehdin kokea ja nähdä vaikka mitä. Kuten seuraavaa:

 

  • Rengasrikko. Yhtäkkiä pyörä alla rupesi vääntelehtimään oudosti. Ei auttanut muu kuin pistää pyörä parkkiin ja vaihtaa sisäkumi. Takarenkaaseen tietenkin.
  • Ötökkäkakka. Sisuria vaihtaessa rinnuksille istahti valtava ötökkä. Joka pois hätyyttäessämme jätti jälkeensä valtavan kakkavanan. Paidan valkoiselle osalle tietenkin.
  • Rengasrikko nro 2. Kun sisuri oli vaihdettu ja ötökkäkakka siivottu, oli aika jatkaa matkaa. Kunnes noin 300 m myöhemmin takarenkaan sisuri puhkesi taas. Pikkuriikkinen lasinsiruhan se siellä. Hämmästyttävän hyvin kestivät molempien hermot tämänkin vaihto-operaation. Ja onneksi oli kaksi varasisuria mukana.
  • Pukeutumishaasteet. Henkselihousut ja pään yli vedettävä pyöräilypaita eivät ole se paras yhdistelmä kun pitää kipaista tienvarteen pissalle. Pahoitteli aiheuttamastani järkytyksestä, arvon nurmijärveläiset.

Vastoinkäymisistä viis, fillarointi on ehkä parasta mitä tällä hetkellä tiedän. Ajatuksissa siintää jo talvireissu jonnekin hyvään pyöräilymestaan.