Että juokseminen ja jänistely on kuulkaa mukavaa! Kävin Lahdessa Half Marathon Weekendissä kakkospäivän puolimaratonilla 2:30 jäniksenä, ja oli kyllä erittäin kiva reissu – kun alkupaniikista selvittiin. Joku oli nimittäin varma, että startti on kello 15, ja kertoi tämän starttiajan myös parilleen. No lähtöhän koitti jo yhdeltä…Luottaisitko tähän muijaan? Omppua paniikilla naamaan.

En käsitä miten sotkin ajat tuolla tavalla. Sanoin jänisparilleni Danielille koko ajan, että kolmelta kolmelta juu. Ja joo, en tiedä miksi meidän pitää olla jo kolmea tuntia ennen siellä! Siinä sitten pallosimme ja höpöttelimme, kun kentältä kuului, että 34 minuuttia starttiin. Mitä apua!!!

Syömiset jäivät vajaaksi ja kaffet juomatta, mutta matkaan ehdittiin ajoissa eikä siitä nyt mitään ongelmia seurannut. Paitsi että vähän kauhistutti ja nolotti useampaan otteeseen…

Olisi ollut hauska osallistua edellisenä päivänä Salpausselkä XC-puolikkaaseen myös, mutta päivä oli niin täynnä ohjelmaa, että piti jättää väliin. Valitsin sitten Vesijärvipuolikkaan jänistyksen. Sen reitti oli kaksi kierrosta Vesijärven maisemissa, oikein mukava ja tasainen.

Jotenkin näissä aina käy “sää yllätti juoksijan” -tyyppisesti, ja tälläkin kertaa oli yllättävän kuuma. Puolimaralla nyt onneksi voi olla 10-20 asteessa capreissa ja t-paidassa, että sikäli. Mutta melkein olisi aurinkorasvaa tarvinnut!

Huutelin henkkoht huoltoon matkalla että osta mulle kaljaa! Sitä tuli, mistä olin kovin iloinen. Juoksun jälkeen oli tosi mukava hengailla auringonpaisteessa vähän olutta särpimässä.

Daniel intoutui lähtemään mukaan tosi lyhyellä varoitusajalla ja ilman aiempaa jänistelykokemusta, mutta innoistui sitten hommasta niin, että bongaat hänet myös Espoon rantamaratonin puolikkaalta jänistyshommista!Mitali oli tosi hieno, tuossa on Lahden siluetti huomaatkos!

Juoksun jälkeen olin varsin mainioissa tunnelmissa, ja jatkoimme päivää ja iltaa vielä turreilemalla Lahdessa. Paluumatkalla mietin kovasti, että vieläkö pitäisi jossain kisassa juoksennella ennen Vaarojen maratonia. Kun kerta aina on niin mukavaa!