Testissä vartalotyyny

Millaista on nukkua vartalotyynyn kanssa? Saako sille antaa nimen? Ja onko uhka parisuhteelle, jos yöt läpeensä halaileekin miehensä sijaan tyynynpötkälettä?

Olen jo pitkään haaveillut vartalotyynyn hankkimisesta. Vartalotyynyn luvataan parantavan kyljellään makaavan nukkumisergonomiaa ja auttavan olkapään ja hartian asennon kanssa. Paitsi että olen viime vuosina kiinnostunut hirmuisesti kaikista keinoista joilla saan parannettua unen määrää ja laatua, on kiinnostukselleni ollut myös kirjaimellisesti painava syy: miehen raajat. Herään usein keskellä yötä siihen, että käsiäni kihelmöi, kun mies makaa puoliksi päälläni ja blokkaa minulta verenkierron. Järkeilin, että saisin paitsi itse paremman asennon myös ulkoistettua miehen ruumiinosien kannatteluvastuun tyynylle.

Speksailin tyynyä netistä ja melkein tilasinkin sellaisen Familonilta satasella. Mutta jälleen kerran maailman paras kauppa Lidl tarjosi kaiken mitä ihminen tarvitsee, ja tulin ruokakauppareissulta kotiin mukanani myös 140 senttiä pitkä tyynynpötkäle, kohtuulliseen kolmentoista euron hintaan.

Siinä se nyt möllöttää, lähes aikuisen mittainen tyyny, ja vie melkoisen ison osan sänkytilasta. Melkein tekisi antaa sille nimi. Mutta se on ehkä jo liian creepyä. Ja millaisen signaalin antaisi parisuhteen tilasta se, että nimeäisi itsensä kokoisen tyynyn vaikkapa Kullervoksi ja asettaisi sen itsensä ja miehen väliin pötköttämään?

Olen nyt nukkunut tyynyn kanssa viikon verran. Parina ensimmäisenä yönä meinasin heittää sen lattialle kun tuntui ettei sille löydy paikkaa, mutta nyt alkaa tuntua että olisi vaikea nukkua ilman sitä. Nukkumisergonomialle tekee ihmeitä, että saa tuettua polvea ja kättä kylkiasennossa (tosin vain toisella kyljellä, sillä enempää tyynyjä ei sänkyyn yksinkertaisesti vain mahdu!). Ja tyynyn hankkimisen jälkeen en ole enää herännyt yhtenäkään yönä siihen, että raajoja kihelmöi kun mies on röhnöttäessään katkaissut minulta ääreisverenkierron.

Tyynyllä on myös monia muita hyviä käyttökohteita. Se on erinomainen ja ulottuva ase tyynysodassa, ja jos ei jaksa kuunnella miehen “hauskoja” vitsejä, voi tyynystä askarrella muurin sängyssä makaajien väliin. Mutta välillä se saa kyllä viettää yönsä lattialla, sillä vaikka laadukas uni onkin tärkeää, välillä pitää päästä kaulailemaan tyynyn sijaan ihan oikeaakin ihmistä.

Previous

Kesäkuun kuukausikatsaus

Next

Aulanko Tower Trail 2019 eli sananen urheilun kaunistavasta vaikutuksesta

3 Comments

 1. Mirja

  Lidlin tyyny ajaa varmaan asiansa, mutta Familonin tyynyt eivät sisällä yhtä paljon kemikaaleja ja niillä on allergia ja astmaliiton merkki sekä oeko-tex merkki. Teva myy suomalaista vartalotyynyä ja heillä on myös oeko-tex merkki.

  • Järkinukkuja

   On muuten Lidlin vartalotyynylläkin Oeko-tex -merkki ja hinta huimat 9,99e nyt tarjouksessa. Tosin aika heppoisen oloinen tyyny, joten jätin ostamatta. Ennemmin ostaa pari haluamansa kokoista tyynyä, joille on muutakin käyttöä.

 2. Tarja

  Lidlin tyyny jakautuu ajan kanssa keskeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén