Olin jonkin aikaa miettinyt, että haluaisin tehdä vapaaehtoistyötä. Mitkään vaihtoehdot eivät tuntuneet ihan omilta, kunnes törmäsin Pelastakaa Lapset ry:n Sporttikummi-toimintaan.

Kävin hauskan, päivän mittaisen Sporttikummi-valmennuksen, täytin lippulappusia ja nyt minulla on oma sporttikummilapsi. Tapaamme noin kerran kuussa. Olemme käyneet muun muassa tanssitunnilla ja ulkoliikuntapuistossa temppuilemassa. Pelastakaa Lapset järjestää myös yhteisiä höntsäilysessioita muiden Sporttikummi-tyyppien kanssa ja jonkin aikaa sitten kävimme riekkumassa Superparkissa. Sieltä kuvat.

Sporttikummina pyrin olemaan kummilapselleni urheilullinen, kiva ja luotettava aikuinen kaveri. Ihminen, jonka kanssa voi treenailla ja jutella urheilusta ja toki elämästä muutenkin. Joku, joka tsemppaa ja kannustaa tekemään hyviä valintoja elämässä. Ihan vaan tyyppi, joka kuuntelee. Oma kummilapseni on ihana ja meillä on hauskaa yhdessä.

Sporttikummiksi voi ryhtyä kuka vain liikunnallisella asenteella varustettu aikuinen, jolla on intoa ja mahdollisuus irrottaa aikaa tapaamisille. Tässä Pelastakaa lasten lista kriteereistä:

Sporttikummi

  • vie lasta liikkumaan vapaamuotoisesti
  • tai on mukana lapsen harrastuksessa
  • tapaa sporttilastastaan keskimäärin 1-4 kertaa kuukaudessa
  • saa korvauksen matkakuluista sekä tarvittaessa muista kuluista
  • tsemppaa ja tukee sekä jakaa hienoja kokemuksia lapsen kanssa!

 

Sporttikummiksi?

Sain nappikuulokkeeseeni tiedon, että uusia kummeja tarvittaisiin erityisesti Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle ja varsinkin miespuolisille henkilöille olisi kysyntää. Seuraava valmennus on jossain kohtaa syyskuuta.

Jos sinäkin haluat Sporttikummiksi, lue lisää nettisivuilta tai Sporttikummien Facebook-sivuilta. Voit myös olla suoraan yhteydessä toimintaa vetävään Kaisuun: kaisu.parna@pelastakaalapset.fi – Kaisu on mahtis tyyppi ja kertoo mielellään lisää! Suosittelen lämpimästi. Valmennus oli informatiivinen ja hauska ja oman kummilapsen kanssa on palkitsevaa puuhailla.

***

I volunteer as Sporttikummi, sort of a sporty godmother. Sporttikummi is part of Save the Children activities in Finland.