Yhden yön pyöräretket onnistuvat vaikka arkena: fillarin selkään töiden jälkeen ja aamulla takaisin koneen ääreen. Tässä muutamia suosikkejani pyöräretkille pääkaupunkiseudulta:

Urjan leiripaikalla Nuuksiossa.

Nuuksion kansallispuisto

Lähikansallispuistomme Nuuksio on mainio paikka myös pyöräretkelle. Kohti Haltian luontokeskusta vievät mäkiset tiet tarjoavat pyöräilijälle hauskaa rallia, ja seikkailuhenkiset tulevat maastopyörällä Reitti 2000:ta pitkin.

Helpoiten pyörällä saavutettavia leirintäpaikkoja ovat Haukkalammen kaksi leiripaikkaa, mutta ne ovat luonnollisesti myös ruuhkaisimpia. Oma suosikkini on Urjan leirintäpaikka, jonne pyörän kanssa helpoiten pääsee ajamalla Meerlammentien päätyyn, josta alkaa muutaman kilometrin seikkailullinen (ja pitkälti pyörän työntämistä vaativa) polku kohti leiripaikkaa.


Sipoonkorven kansallispuisto

Myös Sipoonkorven leirintäpaikat ovat helposti myös pyöräretkeilijän saavutettavissa. Kalkinpolttajanpolun varrelta löytyvä, komean kallion päällä sijaitseva Kalkkiruukin laavu on mainio paikka yöpyä teltassa ja etenkin riippumatossa. Myös Ängesbölen leiripaikka on hyvin lähellä tietä, joten piipahdus onnistuu Sipoonkorven gravel-rallin keskellä.


Meiko, Kirkkonummi

Meikon ulkoilualue Kirkkonumella on passeli pyöräretkikohde vaikka arki-iltana. Perille löytäminen on helppoa, ja aamulla palaveriin kiiruhtava voi vaikka hypätä junaan paluumatkalla. Pieni leiriytymisalue ja nuotiopaikka löytyvät Korsolammen rannalta varsinaisen Meikon ympyräreitin ulkopuolelta, ja pyörällä pääsee perille telttapaikoille asti.

Pyöräretki on ihmisen parasta aikaa!


Porkkalanniemi, Kirkkonummi

Kaunis Porkkalanniemi on pääkaupunkiseudun päiväretkikohteiden klassikko ja kauniilla säällä varsin vilkas. Leirintä- ja tulentekopaikat ovat melko lähellä autoteitä, joten pyörää ei tarvitse työntää kilometritolkulla. Sisätiloissa nukkumista suosivalle lähellä on paljon myös majoitusvaihtoehtoja.


Linlo, Kirkkonummi

Linlon saari sijaitsee lähellä Porkkalanniemeä, joskin väkeä ulkoilusaarella on vähemmän kuin naapurissa. Saarelle kulkee ponttoonisilta, ja tulentekopaikkoja on muutamia.

Barösund ja Gölisnäs, Inkoo

Inkooseen on mukava polkea Eurovelo 10 -reittiä (tai oikaisten ajamalla Siuntioon junalla ja jatkamalla sieltä reittiä). Merellisen kaupungin fillarikohteiden helmi on Barösund, josta löytyy pieni Bjursin ulkoilualue, jossa on myös luontopolku. Barösundista pääsee lossilla Gölisnäsiin, jossa on leirintäalueen lisäksi myös vuokramökkejä. Trenditietoisimmat menevät toki yöksi The Barö -hotelliin.

Västerby, Raasepori

Hieman pidemmälle polkevalle mainio vaihtoehto on Raasepori. Muutaman kilometrin päässä Tammisaaren keskustasta löytyvä Västerbyn ulkoilualue on mainio pyöräretkikohde, jossa on useampiakin leiripaikkoja. Pyörällä pääsee erityisen kätevästi perille Storträskin leiripaikoille, hieman kauempana sijaitsee hienosti nimetty Peikkometsän leirintäpaikka.

Västerby on muuten Rannikkoreitin varrella, joten matkaa voi jatkaa esimerkiksi Hankoon tai kohti Teijon kansallispuistoa. Reittivinkkejä näille seuduille löytyy tästä postauksesta.


Korpudden, Raasepori

Raaseporin toinen hyvä retkikohde on hieman Mustion linnan takana sijaitseva Korpudden. Perille menee tie, joka tosin viime kesänä oli viimeisen kilometrin osalta aivan hirvittävässä kunnossa, joten täristykseen kannattaa varautua. Leirintäpaikka sijaitsee aivan tien päässä, joten pyörällä perille tuleminen on helppoa. Itse niemellä menee pieni patikointireitti, joka nousee korkeille kallioille. Varsinaista uimapaikkaa Korpuddenilla ei ole, mutta pulahdus onnistuu kyllä hieman leiripaikalta syvemmälle kohti niemenkärkeä olevilta kallioilta.

Tutkimassa Mustion linnaa ennen Korpuddeniin ajamista.


Puuttuuko listalta paikka, joka olisi ehdottomasti käymisen arvoinen? Kommentoi alle, niin lisätään listaan!

Lisää retki-ideoita löytyy Uuvin sivuilta ja Bikeland.fistä!

// Fillarihommia ja paljon muuta Instagramissa: @lottapumpui //