Oluen ystävinä Teräsmeduusat arvioivat noin viikottain meduusan verkkoon tarttuneen oluen tai useampia.

Eräänä päivänä aurinko paistoi juuri sopivasti, kun meduusakaksikko Nina ja Sofia ryynäsivät läpi Helsingin keskustan. Mikä oivallinen tilaisuus napata kaupasta joku ihana Noin viikon olut ja nautiskella se puistopiknikillä!

Kirosana, kirosana, kirosana. Valikoima oli kirosana. Siellä oli kylmässä tasan tätä”, ostosvastaava Sofia ilmoitti kaupan edessä. Siispä olueksi valikoitui puolen litran Karhu Sauna.

Pique niquemme oli toki muiltakin osin pittoreski. Nallelimpparit istuvat kokonaisuuteen kuin Mert Otsamot* päähän. Siispä maistelemaan!

“Tätähän me sitten Terässiassa vedetään, eikö?” Nina on sittenkin tyytyväinen kaljavalintaan muistaessaan, että karhunpaini on elokuisen kauden pääkisamme finaalilaji.

Karhulle tuo Karhu Sauna maistuukin. Oletamme, että Sauna on vain lisänimi, ja annettu ison koon vuoksi. Tätä kritisoimme: mielestämme saunakaljan tulee olla pienempi, jotta se pysyy kylmänä. Paras saunakalja on sitäpaitsi lasipullossa. Ennemminkin tämän nimi voisi olla Karhu Festarit. Festareillahan voi juoda lämmintäkin, tölkki on kevyt ja Karhun maku ei pahemmin lämmöstä kärsi.

Itse maku sitten:

“Tastes like home – kuin hanavettä joisi.”

“Maistuu siltä, että tuntuu turhalta juoda vain yksi. Ei mikään lounaspiknikjuoma siis.”

“Tää on peruskalja. Se, mihin muita verrataan.”

Tölkkien ollessa puolillaan alkavat viereisen viltin perheelliset ihmiset poistumaan paikalta. Karhun perusolemus eli humallutus tekee tehtävänsä ja alamme olla levottomia.

“Tässä on lupaus humalasta. Fyysis-henkisestä, ei siitä kasvista. Heti tulee hyvälle mielelle. Oottakaa kun näette Terässiassa”, Nina uhoaa. “Eikö tämä mene treenistä?”

Karhu Saunasta ei ole infoja netissä eikä oikein muuallakaan. Espan K-kaupasta saa (kaksi tölkkiä yli 7 euroa kirosana kirosana!) ja oletettavasti Suomen kaikista muistakin keskikaljanmyyntipisteistä.

Suosittelemme päihtymis-, emme piknik-tarkoituksiin.

* Mert Otsamon parin vuoden takaiset aurinkolasit saatu.