Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Raha-aiheisen teemaviikon kunniaksi verkkoon jäivät tällä kertaa Teräsmeduusoiden halpissuosikit muutamasta eri kategoriasta.

Kosmetiikka

Lidlin palkittu kosteusvoide. Tätä löytyy useamman meduusan kaapista. Kosteuttaa, ei ärsytä, tuoksu ei ole liian raisu eikä maksa paljon mitään! Myös saman sarjan silmänympärysvoide (3,49!) ja 24 h cream ovat aivan oivallisia tuotteita.

Essencen ripsari. Miialla ja Sofialla. Ei päihitä kalliimpia suosikkeja (Miialla Cliniquen Lash Power, Sofialla Estee Lauderin Double Wear) ja peseytyy rumasti silmien alle, mutta hintaansa nähden aivan ässä ostos.

Halpiskynsilakat. Kynsilakan käyttökestävyyden ratkaisee yleensä alus- ja päällyslakka, joten panostamalla niihin voi muuten hyvin suosia parin euron värejä. Rymypainotteisissa harrastuksissa Dependin halpislakat pysyvät menossa yhtä hyvin (huonosti) kuin Diorin monta kertaluokkaa kalliimmat tuotteet.

Lorin Beauty & Care -suihkugeeli. Saippua on saippuaa, eikä viemäriin valuvista tuotteista kannata kovasti maksaa. Tämä S-marketeista saatava suihkugeeli maksaa alle euron, mutta hintaa vielä olennaisempi syy viskata se kärriin on tuoksu. Hunaja ja inkivääri. Oi kyllä! Kuulostaa flunssalääkkeeltä mutta tuoksuu seksikkäältä. Pehmeä ja makea tuoksu onnistuu vieläpä olemaan unisex, joten vähän ihmeellisen koostumuksen ja runsaan hulahtavuuden antaa saman tien anteeksi.

Ruoka ja juoma

Etniset ruokakaupat. Miian kotikulmilla Helsingin itäisessä kantakaupungissa näitä on runsaasti. Valikoima ei ihan sovellu päivittäiseen ruokaosteluun, mutta erikoisempia tuotteita saa näistä normimarkettia edukkaammin (TJEU: soija- ja chilikastikkeet, maustamaton tofu, ginger beer, riisipaperi, nuudelit). Mikäli ei liikoja mieti ruoan alkuperää ja eläinten hyvinvointia, saa puodeista myös naurettavan halpoja lihoja ja kaloja, esimerkiksi ankkaa.

Yrtit. Nina kyllästyi ostamaan paikoin rupuisia ja aina hintavia yrttiruukkuja ja kasvatti omat siemenistä. Erityisesti basilika, thai-basilika ja persilja ovat kasvaneet ansiokkaasti. Parempaa ja halvempaa kuin lähikaupassa. Ehkä riittää pakastettaviksikin.

Kausivihannekset. Koska näissä jutuissa ei sovi unohtaa trendannutta Satokausikalenteria ja satokausiajattelua noin yleensä, mainittakoon ne tässä. Satokaudessa olevat veget ovat edukkaampia ja maukkaampia kuin muut. Suosittelemme myös Hakaniemen torin euron juurespusseja.

Rainbow’n 80-prosenttinen tumma suklaa. Tummien suklaiden hinta-laatusuhteen kuningas. Lotta pitää aina yhtä levyä työpöydällä ja pinoa keittiön laatikostossa.

Menot

Kansanopistot. Harvoin on lysti niin halpaa kuin kansanopistoissa. Syksyisin iskee hinku opetella kaikkia maailman asioita: kieliä! Kutomista! Arkun nikkarointia! Pääkaupunkiseudun opistoniilot saattavat syksyn tullen bongata erään meduusan myös opettajankorokkeelta! Nyt just on aika ilmoittautua kursseille.

Kirjastot. Kaikki maailman viihde ja viisaus, ilmaiseksi lainattavissa. Nina löysi kirjastojen ihmeen tauon jälkeen uudestaan lasten myötä ja suosittelee niitä sadepäivien visiittipaikoiksi. Aika monessa on ipanoille leikkipaikkakin.

PS: Tarkkasilmäiset huomasivatkin jo, ettei tässä ole ainuttakaan halpaa olutta. Ne nimittäin ansaitsevat ihan oman juttunsa. Odottakaapa vain.