Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Tällä viikolla penkkiurheillaan niin maan armottomasti. Yhdysvalloissa etsitään maailman kovakuntoisinta, Lontoossa taas hyvästellään maailman nopein mies.

Crossfit Games

Crossfitin epäviralliset maailmanmestaruuskisat käydään torstaista alkaen. Maailman kovakuntoisimpien titteleistä taistelee neljäkymmentä miestä ja neljäkymmentä naista sekä aimo liuta tiimejä ja ikäluokkaurheilijoita teineistä seniorikansalaisiin.

Tähän mennessä paljastetut Games-lajit lupailevat monipuolista ja monella tapaa kuormittavaa kisaa. Yllättävä uutuus on torstain maastopyörällä ajettava cyclocross-kisa, ja muutaman vuoden takaa tuttu esterata tekee paluun uutena versiona. Suomen Jonne Koski on kolmatta kertaa mukana mittelöissä ja on kärkikahinoissa varmasti ainakin avauslajissa, jossa juostaan ja uidaan. Toivomme Jonnelle menestystä ja ehjiä kisoja! Meduusojen ikisuosikki on tietenkin kuvassa esiintyvä Josh Bridges, jolla on maailman ihanimmat viikset.

Ennakkoon kisafiiliksiä voi hakea Netflixistä löytyvästä Fittest on Earth: A Decade of Fitness -dokkarista. Kisat näkyvät Facebookissa ja Gamesien sivuilla.

 

Yleisurheilun MM-kisat

Yleisurheilun seuraaminen on hirmuisen kiitollista puuhaa, sillä koko ajan tapahtuu jotakin jännittävää. Lontoon MM-kisojen suurin puheenaihe on jo ennakkoon ollut kisa-areenat jättävä Usain Bolt, joka nähdään perjantaina viimeistä kertaa kilpasilla. Tulisiko vielä yksi uusi ennätys ennen eläkepäiviä?

Meduusojen penkkiurheiluekspertti Lotta suosittelee seuraamaan etenkin kymmenottelua, joka tarjoaa sekä urheilullisia huippusuorituksia että aimosti silmänruokaa. Pitkillä ratamatkoilla on myös odotettavissa kovia tuloksia.

 

Last Chance U:n kakkoskausi

Netflixin Last Chance U oli viime vuoden yllätyshitti. Dokumenttisarjassa seurataan tuppukylän jenkkifutisjoukkuetta, jonne päätyvät superlupaavat mutta koulussa tai muussa elämässä tötöilleet nuoret. East Mississippin joukkue toimii monelle viimeisenä oljenkortena ja ponnahduslautana isompiin sarjoihin. Sarjan toinen kausi alkoi hiljattain, ja ensimmäisten jaksojen perusteella on luvassa taas koukuttavaa draamaa, raastavaa treeniä ja kummalla tavalla kiehtovaa amerikkalaista ajankuvaa.