Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Juuri nyt mietimme ruokaa (yllätys), nuorisolaisten elämää ja vähän jänistelemmekin.

Pelasta hävikkiruoka!

Resq-sovellus (iOS ja Android) ei ole uusi juttu, mutta kukaan Meduusoista ei ollut kokeillut sitä, ja osa kuuli palvelusta vasta nyt. Sovelluksen kautta näkee mukana olevien lähialueen ravintoloiden myynnissäolevat jämäannokset, ja ne voi käydä nappaamassa itselleen edulliseen hintaan.

Pointti on vähentää poisheitettävän ruoan määrää, ja kuluttajalle etu on sekä halvat annokset että vaihtelu.

Resq-sovellusta testasi Sofia. Hän tilasi lähihotellin Late Breakfastin vitosella. Annos maksettiin sovelluksen kautta, ja se oli noudettavissa ravintolan sulkeutumiseen asti.

Paketista paljastui sämpylä, pari pientä croissanttia, karjalanpiirakka, korvapuusti, muna, reilu kasa pekonia, kolme kasviskäärylettä chilikastikkeella, kinkkuleikettä, metvurstia, paprikaa, kurkkua ja salaattia. Parilla leipäviipaleella, kahvilla ja maitolasillisilla täydennettynä se riitti jaettavaksi kahdelle lapselle ja yhdelle aikuiselle, ja pekonia jäi vielä silputtavaksi makaronilaatikkoon. Varsin kelpo toteutus ja varsin kelpo sovellus, suosittelemme!

Marjoja pikana

Kotimainen Roberts on tehnyt marjastuksen helpoksi myös metsää kaihtaville. Desin purkeissa on kymmenittäin marjoja, joissain jopa yli sata kappaletta, muussattuna kuorineen päivineen. Yhdestä purkista saa päivän marjat. Juoma on makeutettu omenalla.

Pakkaus ei ole kovin ekologinen, eikä marjojen syöminen sellaisenaan ole kovin vaikeaa, mutta tykkäämme näistä silti. Maut ovat hyviä ja lapsillekin kelpaavia, ja purkit toimivat kätevästi myös eväinä.

Astetta karummat prinsessatarinat

Jos Skamin oslolaisidylli kyllästyttää, löytyy Areenasta toisenlaistakin parikymppisten elämää. Kerrostalojen prinsessat kertoo tanskalaisista lähiömuijista, joita yhdistää rankka lapsuus ja himo muokata omaa ulkonäköä keinoja ja sivuvaikutuksia kaihtamatta.

Aluksi luulee katsovansa köyhien teinien versiota amerikkalaisesta kauneusleikkausrealitystä. Ohjelmassa mennään kuitenkin rusketettua pintaa syvemmälle ja henkilöhahmojen kovia elämäntarinoita on mielenkiintoista seurata. Jos kiinnostaa, toimi nopeasti. Eka jakso on katsottavissa enää 18 päivän ajan.

Meduusasta jänikseksi 

Osallistutko Helsinki Half Marathonille lauantaina? Suosittelemme tähtäilemään 2:30 aikaan – silloin saat kirittäjäksi virallisen Teris-jäniksemme Sofian!