Olutta! Urheilua! Meduusoja! Lempiasioitamme ja vieläpä mieluisassa pubi-ympäristössä!

Sofia bongasi olutjoogan somessa ja ilmoitti meidät osallistuviksi. Kun tosi on kyseessä, aikatauluja ei kysellä. Niinpä olimme 3/4 vahvuudella paikalla, kun Suomen ensimmäinen virallinen olutjoogasessio järjestettiin sunnuntaina 26.3. Oluthuone Lehdossa Helsingissä.

Palaveerasimme ennen varsinaisen joogan alkua ja nautimme sporttiset pikku oluet. Hissuksiin baari alkoi täyttyä muillakin hikoilun ja mallasjuoman ystävistä ja mikäs sen hauskempi sunnuntainäkymä, kuin mesta täynnä joogeja tuopposet kädessä.

Varsinainen jooga oli ihan oikeaa joogaa. Ei paatoksellista sellaista, vaan sopivan kepeää ja sosiaalista – ihan kunnon treeni kuitenkin. Alkurentoutus, seisoma- ja tasapainosarjoja. Lihasvoimaa ja liikkuvuutta. Urheilukaljana nautimme Bavariaa, josta lisää myöhäisemmässä postauksessa.

Ystävämme oluttölkit pääsivät mukaan harjoituksiin sekä virvokkeina että tasapainoliikkeissä pään päälle, katseenvangitsijoiksi ja kippistysvälineiksi. Tunnin lopuksi meditoimme maistelemalla ja mutustelemalla olutta pitkään ja hartaasti. Tämä kohta treenistä meni ehkä hiukan meiltä ohi, sillä kaikki tunnustimme salaa nielaisseemme kulaukset ennen aikojamme. Olut lienee parhaimmillaan reippahasti kurkusta alas kumottuna, säästettäköön makustelut viinijoogaan (sinnekin meidät saa kutsua, kiitos vain).

Toteamme siis, että olutjooga on opettavainen harrastusmuoto meille suomalaisille, jotka tuppaamme ottamaan sekä kaljanjuonnin että treenaamisen liian tosissamme ja täysillä. Pari bisseä, pari hikipisaraa, pari horjahtelevaa asanaa, parit hyvät naurut. Mikä sen mukavampi sunnuntai-illan viete.

Oluthuone Lehdon olutjoogia voi yytsiä heidän Facebook-sivuiltaan. Seuraava sessio on 6.4. ja hinta 15 €.